ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ» ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ

 

  • Μια σειρά από εκδηλώσεις σε ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα προσέφεραν πολύπλευρη ψυχαγωγία υψηλού επίπεδου σε κατοίκους και επισκέπτες

 

Για μια εβδομάδα, από τις 20 έως τις 27 Μαΐου, η Δράμα φιλοξένησε για 5η συνεχόμενη χρονιά τη «Δραμοινογνωσία», μια διοργάνωση η οποία έχει καταστεί θεσμός, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και αποτελεί έναν πρόσθετο πόλο έλξης στην περιοχή.

Με βασικό άξονα το κρασί, διοργανώθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις σε ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο συνδύασε τόσο το πολιτιστικό όσο και το επιστημονικό περιεχόμενο. Οι κάτοικοι της Δράμας και των γύρω περιοχών, αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια γευστική γνωριμία με ένα από τα πιο εμβληματικά τοπικά προϊόντα της Δράμας, με το εξαίρετο δραμινό κρασί. Η «Δραμοινογνωσία» είναι μια σπουδαία γιορτή και με χαρακτηριστικά εσωστρέφειας αποκτά ευρεία απήχηση, αναδεικνύοντας τον πλούτο της περιοχής. Από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, οι συμμετέχοντες σε αυτό το ταξίδι με γεύση οίνου και επίγευση πολιτισμού απόλαυσαν εικόνες, αρώματα, γεύσεις και μουσική, με τον φημισμένο τοπικό οίνο να είναι πάντα στο επίκεντρο.

Διοργανωτές της φετινής εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι Δήμοι Δράμας και Παρανεστίου, ενώ υπήρξε κινητοποίηση από πλήθος τοπικών φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων, οι οποίοι φρόντισαν ώστε να υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων. Καθημερινά στην κεντρική πλατεία, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης, οι δράσεις ήταν ποικίλες, προσφέροντας πολύπλευρη ψυχαγωγία υψηλού επίπεδου. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν ένα ακόμη στοιχείο που απέδειξε την αποδοχή της διοργάνωσης και την εδραίωσή της στη συνείδηση του κόσμου. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης και να περάσουν αξέχαστες εμπειρίες με διονυσιακό άρωμα. Εξάλλου, ο οίνος στην περιοχή αποτελεί μια αρχέγονη παράδοση, η οποία παραμένει ζωντανή στο διάβα των αιώνων.

sdr

 

Η «Δραμοινογνωσία», η οποία αναδεικνύει την ιστορία, την παράδοση, τη μοναδική φύση και την κουλτούρα αιώνων, έχει καταστεί μια βιωματική εμπειρία με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού, παράδοσης, τέχνης, επιστήμης, γευσιγνωσίας, παιχνιδιού, αθλητισμού, χορού και τραγουδιού. Για μια ολόκληρη εβδομάδα η καρδιά του οίνου χτυπούσε δυνατά στη Δράμα, με τους φιλόξενους κατοίκους, με τους πολυάριθμους αμπελώνες, με τους γνώστες και τεχνίτες του κρασιού.

Μάλιστα, το διήμερο 26 και 27 Μαΐου τα οινοποιεία του Νομού ήταν επισκέψιμα για το κοινό, έχοντας παράλληλα προγραμματίσει και διάφορες εκδηλώσεις. Έτσι, πλήθος επισκεπτών είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις φημισμένες αυτές δραμινές εγκαταστάσεις, αλλά και ταυτόχρονα να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οινοποιείων και τους προϊόντος που παράγουν, να μυηθούν, δηλαδή, στον κόσμο του δραμινού κρασιού, το οποίο εδραιώνεται όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και σε αυτήν του εξωτερικού.

Άλλωστε, στόχος των διοργανωτών, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, είναι  η ενίσχυση της ευρύτερης περιοχή ως κέντρου πολιτισμού οίνου και γεύσης, καθώς αποτελεί τόπο με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα γεύσεων και εθίμων αλλά και έδρα επιχειρήσεων οίνου και τροφίμων με πανελλήνια προβολή. Σκοπός της «Δραμοινογνωσίας» είναι να αξιοποιήσει το κύρος αυτών των προϊόντων και να τοποθετήσει την περιοχή, γευστικά αλλά και τουριστικά, στην θέση που της αξίζει δημιουργώντας φήμη, αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα, επισκεψιμότητα, θέσεις εργασίας, νέα επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και κερδοφορία για όλους τους «μετόχους» του τόπου.