ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, στην Κομοτηνή, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη, ενώ συζητήθηκαν και 4 επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντάς την «ήρεμη τηρουμένων των συνθηκών και των αναλογιών». Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου, «έχω πει κατ’ επανάληψη ότι δεν περιμένω πως θα υπάρξει ποτέ συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς εντάσεις και το έχω εξηγήσει νομίζω παρά πολλές φορές, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ο μόνος χώρος, στον οποίο οι αντιπολιτεύσεις καλούνται να διαδραματίσουν ένα ρόλο. Είναι ο μόνος τόπος, στον οποίο καλείται να γίνει ουσιαστικά μια παραγωγική πολιτική αντιπαράθεση και στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις».

Στην πρόσφατη συνεδρίαση, συνέχισε ο κ. Παπαθεοδώρου, «ήταν καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με άλλες φορές, αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο δεν είναι κατά πόσο εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το ζητούμενο είναι κατά πόσο παράγεται έργο και κατά πόσο η συζήτηση που γίνεται είναι γόνιμη και ουσιαστική. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η πρόσφατη συνεδρίαση, μέσα από την οποία πάρθηκαν πολλές και σημαντικές αποφάσεις για την Περιφέρεια, κυρίως όσον αφορά τα ζητήματα που η ίδια η διοίκηση έθεσε, αλλά έγινε και ένας ουσιαστικός, θεωρώ, διάλογος, όσον αφορά μια σειρά θεμάτων, τα οποία έθεσε η αντιπολίτευση, διότι, όπως γνωρίζετε, η σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε κατόπιν της ενεργοποίησης του άρθρου 167 του “Καλλικράτη”, δηλαδή μετά από αίτημα των αντιπολιτεύσεων, αφού συγκεντρώθηκαν υπογραφές ίσες με το 1/3 του αριθμού των Συμβούλων».

Αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι «συζητήθηκαν μια σειρά από πράγματα, όπως ήταν για παράδειγμα το γεγονός ότι αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σαμοθράκη έως τις 30 Απριλίου. Έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς επίσης και για τις βιοκαλλιέργειες, δύο ζητήματα τα οποία έχουν απασχολήσει ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Έγινε εκτεταμένη συζήτηση όσον αφορά στη σύσταση των Επιτροπών αποφασιστικού χαρακτήρα και εντέλει –και δικαίως κατ’ εμέ- δεν ψηφίστηκαν αυτές, με αποτέλεσμα πλέον όλα τα θέματα να συζητιούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει τη ζητούμενη από όλους μας διαφάνεια. Τέλος, πέρασαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη Δράμα, όπως για παράδειγμα δύο διαβαθμιδικές συνεργασίες ανάμεσα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Περιφέρεια, και το Δήμο Παρανεστίου, που αφορούσαν ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων του Δήμου Παρανεστίου, όπου εκεί η Τεχνική Υπηρεσίας του από μόνη της δεν επαρκεί». «Ήταν μια ακόμη συνεδρίαση, οπλιζόμαστε με δύναμη και προχωράμε στην επόμενη», κατέληξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Θανάσης Σιουτόπουλος