ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Θ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

 

  • Θόδωρος Αθανασιάδης, Δήμαρχος Προσοτσάνης: «Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω αυτή τη χρονική στιγμή που ο λαός μας δοκιμάζεται»

 

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, ο οποίος προσέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας το κτήριο του Γιαννικείου Γυμνασίου στην Πετρούσα, αν και εφόσον παραστεί ανάγκη, προκειμένου να φιλοξενήσει ασθενείς που χρήζουν περίθαλψης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Φυσικά ευχή όλων είναι ουδέποτε να χρειαστούν οι εγκαταστάσεις του σχολείου στην Πετρούσα, όμως σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική κίνηση, καθώς θα πρέπει να υπάρχουν έκτακτα σχέδια για κάθε περίπτωση, ακόμη και χώροι που θα χρησιμοποιηθούν σε έσχατες καταστάσεις, στο απευκταίο ενδεχόμενο που δεν επαρκέσουν οι υφιστάμενες δομές υγείας του Νομού.

Το θέμα της προσφοράς του Γιαννικείου Γυμνασίου Πετρούσας ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Εργασία… συν», www.ergasia-press.gr, αργά το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαρτίου. Σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης ανέφερε: «Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που με αυταπάρνηση μέρα και νύχτα εργάζονται για όλους εμάς, κάνοντας ότι είναι δυνατόν να μην προσβληθούμε από καμία ασθένεια και κυρίως από τον κορωνοϊό. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορώ να κάνω αυτή τη χρονική στιγμή που ο λαός μας δοκιμάζεται».

Η γνωστοποίηση της προσφοράς του Γιαννικείου Γυμνασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας έγινε γνωστή στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Προσοτσάνης και γιατρό κ. Άλκη Σαρίδη, ο οποίος ανέλαβε να πραγματοποιήσει τη σχετική συνεννόηση.

Μάλιστα, είτε για χθες Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 είτε για σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου προγραμματίστηκε συνάντηση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Καρατζόγλου με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη και τον Αντιδήμαρχο κ. Σαρίδη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, με σχετικές δηλώσεις, έκανε γνωστό πως πέρα των άλλων ενεργειών που έχει αναλάβει ο Δήμος Προσοτσάνης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, υπάρχει η πρόθεση να παράσχει τη δυνατότητα μέσω του Δήμου να απολυμανθούν εκκλησιαστικά κτήρια καθώς και κάθε άλλη δομή που χρίζει προστασίας.