ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Κ.Α.) ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

 

Διευρύνθηκε το συσσίτιο του Δήμου Παρανεστίου, το οποίο δεν καλύπτει πλέον μόνο τους άπορους, αλλά, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού, και δημότες που ανήκουν στις ευπαθείας ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία κ.α.). Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων έχουν δυσκολία την μετακίνηση, ενώ επιπλέον μέσω της τηλεφωνικής γραμμής παρέχεται βοήθεια και για την κάλυψη περαιτέρω αναγκών, όπως π.χ. είναι η προμήθεια φαρμάκων ή ειδών διατροφής, έτσι ώστε να μην γίνονται μετακινήσεις δημοτών.

Η σίτιση των απόρων και των ευπαθών ομάδων γίνεται με κατ’ οίκον παράδοση του φαγητού εκτός σπιτιού με την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου, δηλαδή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», του «Κέντρου Κοινότητας» και των Παιδικών Σταθμών. Το φαγητό ετοιμάζεται από τους μάγειρες των Παιδικών Σταθμών και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων ήταν περίπου 30 άτομα, πλέον αυτός έχει ανέβει περίπου στους 100 ωφελούμενους. Σε αυτή την απόφαση οδηγήθηκε ο κ. Καγιάογλου, γιατί ακριβώς ο Δήμος Παρανεστίου έχει πληθυσμό που στην μεγάλη πλειοψηφία του, κοντά στο 80%, είναι άνω των 70 χρόνων.

Οι τηλεφωνικές γραμμές τις οποίες μπορούν να καλούν οι δημότες Παρανεστίου είναι το 2521082472 και το 252435161.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους εργαζόμενους του Δήμου, αναφέροντας τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμβολή της δομής του Δήμου μας στην προσπάθειά μας για την βοήθεια των συνανθρώπων μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Η προσφορά σας ανεκτίμητη. Το τηλεφωνικό κέντρο και το προσωπικό των παιδικών σταθμών μαζί με τους μάγειρες, το Βοήθεια στο σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας δίπλα στους δημότες μας, με συσσίτιο στις ευπαθείς ομάδες και στους απόρους».

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Παρανεστίου αναφέρονταν τα εξής:

Ο Δήμος Παρανεστίου Ν. Δράμας στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών αυτού, προχωράει στη σύσταση προσωρινής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και συγκεκριμένα:

  1. Προχωράει άμεσα στην καταγραφή των κατοίκων του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν (ευπαθείς ομάδες – ηλικιωμένοι).
  2. Προχωράει άμεσα στην καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του Δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.
  3. Στην εξυπηρέτηση των ανωτέρω συμπολιτών μας για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων δεν χρειάζεται να μεταβαίνουν σε νοσοκομειακές δομές και η διανομή φαρμάκων θα γίνεται από το προσωπικό της Δομής.
  4. Στην διεκπεραίωση των αιτημάτων των ανωτέρω συμπολιτών μας όπως είναι με την παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών κλπ., για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Εφιστούμε για άλλη μια φορά την ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ σας και σας παρακαλούμε θερμά, να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ στο σπίτι σας. Εάν κάποιος από εσάς εμφανίσει συμπτώματα ίωσης, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να καλεί το τηλ. 1135 και να παραμένει στο σπίτι του.

Για περαιτέρω πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας, στα τηλέφωνα επικοινωνία: 2521082472 & 252435161

ΦΑΞ: 2524022540, 2521090189

e-mail: [email protected]

ώρες λειτουργίας: 07.00-15.00