ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Ας αναφέρουμε στοιχεία από την έκθεση της ΓΣΕΕ. Το β’ τρίμηνο του 2020 ο μέσος μηνιαίος μισθός μειώθηκε κατά 10% από το 2019. Επίσης 3 στους 10 εργαζόμενους (31%) είχαν αποδοχές μικρότερες ακόμα και του κατώτατου μισθού (650 ευρώ μεικτά). Το ποσοστό των εργαζομένων μέχρι 200 ευρώ από το 1% του 2019 εκτινάχτηκε στο 12% το 2020… Αλλά ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι η επιδημία «δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά» (!) και ότι το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι μας!

Άρα έτσι θα δοθεί μια ακόμη ευκαιρία για το Κεφάλαιο να διαμορφώσει μια ακόμη χειρότερη αγορά εργασίας, μονιμοποιώντας και επεκτείνοντας τα «έκτακτα» μέτρα που πάρθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Το «τσεκούρωμα» λοιπόν των εισοδημάτων και οι νέες ανατροπές στα εργασιακά που πρόσθεσε η Κυβέρνηση με νόμους δεν θα φύγουν μαζί με την πανδημία. Ήρθαν για να μείνουν!!! Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την κοροϊδία των μέτρων της Κυβέρνησης για την προστασία τάχα των εργαζομένων από τις συνέπειες της πανδημίας και της κρίσης.

Με τους νέους συνδικαλιστικούς νόμους που έρχονται και που τους βρίσκουμε μπροστά μας εμείς οι συνταξιούχοι, τους βάζουν ξανά οι εργοδότες και η Κυβέρνηση μπροστά στα παιδιά και εγγόνια μας. Γι’ αυτό και αντεργατική επίθεση και συνδικαλιστικός νόμος πάνε μαζί (Θαν. Φωτόπουλος).

Άρα πρέπει να καταργήσουμε τους σχεδιασμούς μέσα απ’ όλους τους μηχανισμούς του Αστικού Κράτους. Με νόμους και απαγορεύσεις δεν σταματά η ταξική πάλη. Όχι λοιπόν αντεργατική πολιτική.

Άσε που οι Κυβέρνηση και οι Τράπεζες εκβιάζουν τα νοικοκυριά του κόσμου και στραγγίζουν τους οφειλέτες (από υπάλληλο εισπρακτικής εταιρείας). Λέμε ΟΧΙ στην επιθετικότητα των Τραπεζών.

Πρέπει να υπάρξει ένα ποτάμι αγώνα που δεν θα μπορεί να το σταματήσει κανείς… (Κατερίνα Γεράκη)