Σπουδαστικές ταινίες και μαζί «10 χρόνια από όνειρα σε ταινίες», ένα αφιέρωμα στις μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου

 

Το Φεστιβάλ Δράμας πάει Ίριδα και οι σπουδαστικές ταινίες έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας!

Την Παρασκευή 5 Μαΐου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα.

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες σπουδαστικές ταινίες του 45ου DISFF (18.30) καθώς και αφιέρωμα στις ταινίες μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου με τον τίτλο “10 χρόνια από όνειρα σε ταινίες” (21.00).

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Q&A με τους σκηνοθέτες.

Ώρες προβολών: 18:30 και 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας Παναγιώτης Ιωσηφέλης, «θεματικά οι ταινίες αυτές καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα: ιστορίες σχέσεων, ταυτότητας, συμπερίληψης και απομόνωσης, κοινωνικής κριτικής και αυτοκριτκής, διαχείρισης τραύματος, προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης . Παρά τα σχετικά ετερόκλητα χαρακτηριστικά τους, πιστεύουμε ότι στο σύνολό τους δημιουργούν ένα ολόγραμμα – μια μαγική εικόνα που αν κάποιος επιχειρήσει να τη δει συνολικά μπορεί να αντιληφθεί το πρόσωπο της νέας κινηματογραφίας στη χώρα».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου θα το βρείτε εδώ:

https://iridavisions.gr/events/category/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE/

Προκράτηση θέσεων:

https://www.eventbrite.co.uk/e/-1830-tickets-625685721837

ή μέσω του www.iridavisions.gr

Η προκράτηση θέσεων για κάθε event ξεκινάει 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής στις 11 το πρωί. Όσα άτομα έχουν κάνει προκράτηση θέσης θα πρέπει να βρίσκονται έως και 15 λεπτά πριν την αναφερόμενη ώρα έναρξης στην είσοδο της Ίριδας (Ακαδημίας 55) για να παραλάβουν το μηδενικό τους εισιτήριο. Στη συνέχεια η προκράτηση παύει να ισχύει και η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας, εφόσον έχουν απομείνει κενές θέσεις. Μηδενικά εισιτήρια εκτός κράτησης θα διατίθενται και στην είσοδο της Ακαδημίας μισή ώρα πριν την αναφερόμενη ώρα έναρξης.