Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την ανεύρεση των δύο πινάκων που είχαν κλαπεί το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη και συγκεκριμένα ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τις λεπτομέρειες σε σχέση με την εξιχνίαση του μυστηρίου της κλοπής από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 δύο πολύτιμων πινάκων, του Πικάσο και του Μοντριάν αποκάλυψαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη.

Όπως ανέφερε η κ. Μενδώνη, είναι μία ξεχωριστή μέρα μία μεγάλη χαρά και μία μεγάλη συγκίνηση, γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και ο πίνακας αυτός έχει ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα γιατί έχει αφιερωθεί από τον ίδιο τον Πικάσο, προς τον ελληνικό λαό για τον αγώνα του ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, γι αυτό και δεν θα μπορούσε να πωληθεί αφού έχει ταυτιστεί. Με την επιστροφή του επουλώνει το μέγιστο τραύμα της η Εθνική Πινακοθήκη.

Πηγή: ertnews.gr