Σε ανακοίνωση της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» αναφέρονται τα εξής:

Ο περιοδεύων θίασος που θα έπρεπε κανονικά να είναι η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. συνεχίζει της περιοδείες του. Δεν γνωρίζουμε αν πραγματοποιεί μία περιοδεία ανά ημέρα και σε διαφορετικό Δήμο ή αν έκανε όλες τις περιοδείες αυθημερόν και απλά εκδίδει τα Δελτία Τύπου, σταδιακά.

Την Πέμπτη (27/04) ο Περιφερειάρχης και οι «μισθοφόροι» του παρουσίασαν το έργο «η δήθεν διοίκηση της Περιφέρειας και ο Δήμος Δράμας» αλλά και πάλι η ίδια προσποιητή κατάσταση με τις ίδιες υποκρισίες (ότι δήθεν επιτελείται κάποιο απροσδιόριστο έργο) και οι ανάλογες στημένες φωτογραφίες.

Αν κάποιος μπει στον κόπο να αντέξει και να διαβάσει στο σύνολό του, το Δελτίο Τύπου του Περιφερειάρχη θα διαπιστώσει ότι καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας η Περιφέρεια στον Δήμο Δράμας επιτέλεσε (αμφιβάλλουμε και για την πλήρη ολοκλήρωση και αυτών) τρία (3) μικρά και καθόλου αναπτυξιακά έργα όλα και όλα (ανακατασκευή κόμβου Ξηροποτάμου, ασφαλτόστρωση από κόμβο Ξηροποτάμου μέχρι κόμβο ΒΙΠΕ και τη βελτίωση του δρόμου από την έξοδο του Καλού Νερού μέχρι την είσοδο του οικ. Νικοτσάρα). Αυτό το ομολογούν και οι ίδιοι. Τα άλλα όλα που αναφέρουν έχουν απλώς ρόλο «γαρνιτούρας». Π.χ. δεν ξέρουμε πόσο σημαντικό μπορεί να είναι το έργο της συμπλήρωσης της πυροπροστασίας του δικαστηρίου αλλά αναπτυξιακή χροιά δεν έχει με τίποτε.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρουν είναι είτε έργα που θα γίνουν κάποτε, στο μέλλον… όταν δηλαδή ο κ. Μέτιος και η διοίκησή του θα είναι παρελθόν, είτε πρόκειται για δημοτικά έργα τα οποία απλά χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ της Περιφέρειας και ο ρόλος του Περιφερειάρχη περιορίζεται σε μία και μόνη υπογραφή που κι αυτή τίθεται κατά «δεσμία αρμοδιότητα».

Τι πρόσφερε, λοιπόν, ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του στην Δράμα κατά τη διάρκεια τόσων ετών που είναι διοίκηση;

Η ειλικρινής απάντηση είναι: ΤΙΠΟΤΕ. Ο Δήμος Δράμας και η Π.Ε. Δράμας αποτελούν την Π.Ε. με την περισσότερη μείωση του πληθυσμού. Αποτελούν την πιο αποκομμένη περιοχή από τα οδικά και τα άλλα εθνικά δίκτυα. Και την ίδια στιγμή, η ταλαίπωρη διοίκηση Μέτιου επαίρεται (πανηγυρίζει περίπου) που… ασφαλτόστρωσε από τον κόμβο του Ξηροποτάμου ως τον κόμβο της ΒΙΠΕ… !!! Ελπίζει μάλιστα ότι θα συγκινήσει με αυτό τους πολίτες της Δράμας.

Οι πολίτες της Δράμας καταλαβαίνουν ότι η απερχόμενη διοίκηση του Χρ. Μέτιου δεν έχει κανένα όραμα και καμία πρόταση για αυτούς. Επιπλέον όλοι αυτοί που αποτελούν τη διοίκηση πρέπει να απολογηθούν για τις καθυστερήσεις και τις κωλυσιεργίες τους.

Η απάντηση είμαστε εμείς. Η «Περιφερειακή Σύνθεση» έχει τη βούληση και θα βγάλει τη Δράμα από την απομόνωση και την παρακμή. Απλά είναι ζήτημα χρόνου ως τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές να στείλουν οι πολίτες με τη ψήφο τους αυτόν τον παρακμιακό περιοδεύοντα θίασο στα… σπίτια τους!

Ερχόμαστε…