ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

Την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά. Υποψήφιοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης. Εφόσον κανείς από τους υποψηφίους δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων από στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, τότε θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος γύρος, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των 2 πρώτων υποψηφίων, όπως θα προκύψουν από την αρχική ψηφοφορία. Δικαίωμα συμμετοχής στην επαναληπτική ψηφοφορία θα έχουν μόνο όσοι πολίτες συμμετείχαν στην αρχική.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του για την εκλογική διαδικασία της προσεχούς Κυριακής, ο Καθηγητής κ. Νίκος Αλιβιζάτος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, η οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το εγχείρημα των εκλογών:

«…Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (ειδικά στην Αθήνα έως τις 9) και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση του αδιαβλήτου.

Υπογραμμίζεται ότι:

-Μπορεί να ψηφίσει κάθε δημοκράτης και κάθε δημοκράτισσα, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος κάποιου κόμματος. Αρκεί να είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους.

-Μπορεί να γίνει μέλος του νέου κόμματος μόνον αν το επιθυμεί και μόνον αν το δηλώσει εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή.

-Μπορεί να ψηφίσει σε όποια πόλη θέλει, σε όποιο εκλογικό τμήμα τον διευκολύνει.

-Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλει κατ’ ελάχιστο 3 ευρώ.

-Δεν μπορεί πάντως να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου, αν δεν έχει προηγουμένως ψηφίσει στον πρώτο, δηλαδή στις 12….».

Εντωμεταξύ, την προηγούμενη Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε γενική δοκιμή ψηφοφορίας σε όλη τη χώρα, η οποία «στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αλιβιζάτος. Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν και η δοκιμή στο Ν. Δράμας, με τα στελέχη που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τη διαδικασία των εκλογών να τονίζουν ότι πλέον το πιο σημαντικό στοιχείο στη διαδικασία είναι η μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων. Για αυτό το θέμα ο κ. Αλιβιζάτος υπογραμμίζει στο μήνυμά του: «Ανεξάρτητα από ποιο/ά συγκεκριμένο/η υποψήφιο/α υποστηρίζει, ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, διότι μόνον έτσι θα μπορεί να λέει στα παιδιά και τα εγγόνια του ότι, κάποια στιγμή το 2017, συμμετείχε και αυτός/ή σε ένα ιστορικό γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί όχι μόνο σημαδιακό μα και σπουδαίο…»

 

Πού θα υπάρχουν εκλογικά τμήματα στο Ν. Δράμας

 

Στο Νομό Δράμας θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα σε κάθε Δήμο:

Στο Δήμο Δράμας θα υπάρχουν 3 εκλογικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν στο Διοικητήριο.

Στο Δήμο Δοξάτου θα υπάρχουν 2 εκλογικά τμήματα, ένα στο Καλαμπάκι και ένα στον Άγιο Αθανάσιο, στα πρώην Δημαρχεία των Κοινοτήτων.

Στο Δήμο Προσοτσάνης το εκλογικό τμήμα θα είναι στην Προσοτσάνη και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο.

Στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου το εκλογικό τμήμα θα λειτουργήσει στο Δημαρχείο Κ. Νευροκοπίου.

Στο Δήμο Παρανεστίου το εκλογικό τμήμα θα βρίσκεται στο πρώην Δημαρχείο στο Νικηφόρο.