ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚ

Απάντηση δόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη σε ερώτηση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη σχετικά με την ποινική εκκρεμότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη. Στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και όταν υπάρξει απάντηση, τότε θα ενημερωθεί, μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο κ. Κυριαζίδης.

Αναλυτικά, η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2017, έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, σχετικά με την ποινική εκκρεμότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 35568 / 13-10-2017 έγγραφο και, μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας».

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτησή του, με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης, απευθυνόμενος στον Υπουργό κ. Σκουρλέτη, ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανέρχομαι στην υπ’ αριθμ. 7694/28-7-2017 ερώτησή μου, στην οποία και δεν έλαβα απάντηση από το Υπουργείο σας παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινωνία της Δράμας. Σύμφωνα με την απάντηση που διαβιβάστηκε στην Βουλή από το συνερωτώμενο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ιδ. συνημμένο) όντως εκκρεμεί κατά του αναφερόμενου στην ερώτησή μου αιρετού ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, γεγονός που επιβεβαιώνει τις φήμες και εντεύθεν εύλογα τα ερωτήματα που ετέθησαν στην συνημμένη ερώτηση, αρμοδιότητας του Υπουργείου σας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω και την εύλογη απαίτηση των πολιτών να πληροφορηθούν την αλήθεια, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Σε ό,τι αφορά τις τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη συνέπεια του ποινικού αδικήματος για το οποίο και κατηγορείται, έχει διεξαχθεί ο επιβαλλόμενος πειθαρχικός έλεγχος; Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτός; Εάν όχι, για ποιο λόγο δεν έχει διαταχθεί σχετική έρευνα μέχρι σήμερα;».

Η ερώτηση του κ. Κυριαζίδη προς τον κ. Σκουρλέτη για το συγκεκριμένο θέμα, της ποινικής εκκρεμότητας του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη, ήταν η δεύτερη σχετική από πλευράς του Δραμινού Βουλευτή, καθώς στις 28 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. είχε απευθυνθεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, λαμβάνοντας απάντηση μόνο από τον κ. Κοντονή (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο φύλλο 524 της εφημερίδας «Εργασία… συν» την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017).

Να σημειωθεί ότι απάντηση από πλευράς Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατάκακη στις δημόσιες αναφορές του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη είχε δοθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, με  έκδοση ανακοίνωσης αλλά και με τη δημοσιοποίηση του Ποινικού του Μητρώου, το οποίο είναι «Λευκό». Σε εκείνη την ανακοίνωση, ο κ. Πατακάκης έκανε λόγο για «αήθη και αδικαιολόγητο “πόλεμο” που κήρυξε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτριος Κυριαζίδης» και σημείωνε, μεταξύ άλλων: «…αν και πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μη δημοσιοποιήσιμα που προστατεύονται από το Νόμο, αυτόβουλα δίνω στη δημοσιότητα αντίγραφο του ποινικού μου μητρώου και ΑΠΑΙΤΩ να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο όνομά μου σχετικά με τα ανωτέρω από οποιονδήποτε, άλλως επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο Νόμος».