ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Πέμπτη 19/9/2019, στο Ευρωκοινοβούλιο με κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος, Φιλελευθέρων, Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων, Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, ψηφίστηκε το κατάπτυστο αντικομουνιστικό ψήφισμα εξίσωσης φασισμού με Σοσιαλισμό! Στην ουσία απαίτηση σκληρών αντικομουνιστικών μέτρων, όπως απαγόρευση συμβόλων, μνημείων και καταστολή εις βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων. «Στόχος δηλαδή είναι η νομιμοποίηση απαγόρευσης της δράσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας με διώξεις ενάντια στης λαϊκές δυνάμεις που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την συντριβή φασισμού – ναζισμού. Είναι η αιώνια καταδίκη των εγκλημάτων που είναι ποτισμένη με το αίμα εκατομμυρίων νεκρών, τόσο στην Σοβιετική Ένωση όσο και σε όλη την Ευρώπη, με τραυματίες, νεκρούς, ανυπολόγιστες θυσίες αντιφασιστικού αγώνα. Την Ιστορία την γράψανε οι λαοί και δεν ξαναγράφεται με ψήφισμα. Είναι μια ιστορική μνήμη» (Λ. Αλαβάνος).

Η ψήφος των Ευρωβουλευτών:

Ν.Δ.: Α. Ασημακοπούλου το ψήφισε. Μ. Σπυράκη καταψήφισε. Ευαγγ. Μεϊμαράκης, Μ. Κεφαλογιάννη, Ε. Βοζέμπεργκ, Στ. Κυμπουρόπουλος, Θ. Ζαγοράκης, Γ. Κύρτσος απείχαν.

ΚΙΝΑΛ: Ν. Ανδρουλάκης καταψήφισε. Ε. Καϊλή απείχε.

ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Κ. Αρβανίτης, Π. Κόκκαλης καταψήφισαν. Ελ. Κουντουρά, Αλ. Γεωργούλης, Στ. Κούλογλου απείχαν.

Ελληνική Λύση: Ε. Φράγκος υπερψήφισε. Ι. Λαγός (πρώην Χρυσή Αυγή) και Αθ. Κωνσταντίνου (Χρυσή Αυγή) έριξαν λευκό.

«Με πρωτόγονο αντικομμουνισμό και ανιστόρητο βιασμό της αλήθειας Ε.Ε. και Ευρωκοινοβούλιο επιχειρούν να αθωώσουν τον φασισμό. Η Σοβιετική Ένωση πρωτοστάτησε στην πάλη των λαών για να ξεριζώσουν το τέρας του φασισμού και η προκλητική εξίσωση κομμουνισμού με το έκτρωμα – γέννημα του καπιταλισμού, τον φασισμό, δεν θα περάσει. Είναι προσβολή της Ιστορίας χαραγμένη με το αίμα των λαών. Αποσύρετε το ψήφισμα. Ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον του κόσμου, το μέλλον της νεολαίας. Το μέλλον δεν μπορεί να απαγορευτεί, ούτε η απότιση φόρου τιμής στην μνήμη των θυμάτων του αντιφασιστικού αγώνα. Με μαύρη προπαγάνδα, αθλιότητες, ανιστόρητους ισχυρισμούς και παχυλά κονδύλια για να νομιμοποιήσετε απαγορεύσεις και διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, όσο βρώμικο μελάνι κι αν χύσετε η ιστορική αλήθεια θα λάμψει» (Κ. Παπαδάκης, Κ.Κ.Ε.).