Με προσωρινή διαταγή η Δόξα Δράμας θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Super League 2, περιμένοντας βέβαια και την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου, μετά από δίκη που θα διεξαχθεί στο μέλλον και η οποία ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, καθ’ ότι στα διοικητικά δικαστήρια δεν προσδιορίζονται ημερομηνίες, αλλά ειδοποιούνται οι εμπλεκόμενοι όταν πλησιάζει η ώρα της δίκης.

Μία σημαντική όμως εξέλιξη για τα διοικητικά της ομάδας αλλά και την οικονομική ευρωστία της ήταν η ουσιαστική συμβολή της εταιρείας Raycap, η οποία δια του Προέδρου της κ. Κώστα Αποστολίδη έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάνοντας σαφή την πρόθεσή του, η εταιρεία Raycap να αναλάβει τη χορηγία της ΠΑΕ Δόξα Δράμας με το ποσόν των 500.000 ευρώ σε διάστημα 5 ετών, δηλαδή 100.000 ανά έτος.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, οι Μαυραετοί έχουν ένα σημαντικό έσοδο για να “βγει” η χρονιά, συνδυαστικά με τα ποσά που θα λάβουν από τηλεοπτικά δικαιώματα και από την κρατική ενίσχυση μέσω ποσοστού από τις στοιχηματικές εταιρείες, ενώ βέβαια συνεχίζονται και οι αναζητήσεις για επενδυτή – μεγαλομέτοχο.

Επιπλέον, εκτιμάται πως η επιστολή της εταιρείας Raycap αποτέλεσε και έναν καθοριστικό παράγοντα για την τελικά αίσια έκβαση της δικαστικής υπόθεσης της Δόξας στην Αθήνα.

Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά, με τον τρόπο αυτό, πως το ενδιαφέρον των Δραμινών επιχειρηματιών είναι έμπρακτο και ουσιαστικό σε μια κρίσιμη περίοδο και καμπή για την ομάδα.

Σε επικοινωνία με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, μας ενημέρωσε πως ανέλαβε μετά από εντολή του Γ.Σ. Δόξα να επισκεφθεί τον κ. Κώστα Αποστολίδη και να συζητήσει τα της χορηγίας και της γενικότερης υποστήριξής του στην προσπάθεια της ομάδας.

Ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση της προσωρινής διαταγής, η οποία δίνει το πράσινο φως για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας» και πρόσθεσε πως «είμαι αισιόδοξος και για την έκβαση της δικαστικής απόφασης η οποία θα είναι και η τελική κρίση της Δικαιοσύνης για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια για τη δημοφιλή ομάδα μας».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνεχίζοντας τις ενέργειές του, θα επισκεφθεί και άλλους Δραμινούς επιχειρηματίες, που βρίσκονται εκτός Δράμας, και θα τους ζητήσει τη συμβολή και τη στήριξή τους, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα ζητήματα και προβλήματα, έτσι ώστε να ακολουθήσουν ενδεχομένως και το παράδειγμα αυτό και τοπικοί επιχειρηματίες και να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε πως «η κίνηση του Γιάννη Μπύρου να δώσει τις μετοχές σε 100 Δοξαίους φιλάθλους ίσως αποδειχθεί σωτήρια για την ομάδα».

Η χορηγός εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένη να έχει εμπλοκή με τα διοικητικά της ομάδας, και όπως ήδη διαφαίνεται δεν επιθυμεί να έχει καμία διοικητική θέση στο Δ.Σ. (Πρόεδρο ή Διευθύνοντα Σύμβουλο).

Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων και ας θεωρήσουμε πλέον ότι το 2021 ξεκίνησε καλά για την Δραμινή ομάδα και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.