Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

 

Είναι σοβαρό και αντιπροσωπευτικό δείγμα οι 9 αγωνιστικές του 1ου Ομίλου για να προσεγγίσουμε και να αναλύσουμε το 2021 που φεύγει και φυσικά τις προσδοκίες για το 2022.

Οι δύο ομάδες της Δράμας, Δόξα και Πανδραμαϊκός, έχουν άκρως αντίθετη πορεία και παρουσία. Στη 1η θέση ο Πανδραμαϊκός θέλει και μπορεί την υπέρβαση, ενώ στη θέση 9 (κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού) η καταταλαιπωρημένη Δόξα, αφού και ως ΠΑΕ και ως ερασιτεχνική Διοίκηση, εδώ και δύο χρόνια, όλα πραγματοποιούνται δια αντιπροσώπων, άλλος διαπραγματεύεται, άλλος υπογράφει… Παγκόσμια Δοξέικη «πατέντα» με τα γνωστά βαθμολογικά και υπαρξιακά προβλήματα.

1. Πανδραμαϊκός (βαθμοί 19): Αήττητος με πρώτη άμυνα και πρώτη επίθεση. Το 2022 οροφή τα μπαράζ ανόδου για Super League 2!

2. Άρης Αβάτου (βαθμοί 19): Νεαρό σύνολο, σοβαρή διοίκηση. Αν προκύψει η άνοδος, καλοδεχούμενη.

3. Αγροτικός Αστέρας (βαθμοί 19): Θέλει Super League 2. Θα το παλέψει έως τέλους με δυνατές ομάδας χόρτου και διοίκησης. Ο εν δυνάμει αντίπαλος του Πανδραμαϊκού.

4. Αναγέννηση Πλαγιάς (βαθμοί 13): Από εδώ και κάτω όλες οι ομάδες, έως και την 9η Δόξα, είναι σε διαφορά ενός ματς (3 βαθμών). Οπότε ισχύει «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

5. Εθνικός Σοχού (βαθμοί 13): Σφιχτή ομάδα με έφεση στις ισοπαλίες (4) και με δυνατή αμυντική ζώνη (παθητικό 5 τέρματα).

6. Απόλλων Παραλιμνίου (βαθμοί 13): Έχει ρόστερ νεανικό. Με διακυμάνσεις η μέχρι τώρα πορεία. Θα κρίνει πολλά για τους πάνω.

7. Αλεξανδρούπολη (βαθμοί 12): Αδύνατο σημείο η άμυνα με 13 γκολ παθητικό. Σίγουρα δεν νιώθει τόσο ασφάλεια.

8. Θερμαϊκός Θέρμης (βαθμοί 10): χορός του Ζαλόγγου εδώ αρχίζει. Όπλο η έδρα του. Θα το παλέψει.

9. Δόξα Δράμας (βαθμοί 10): Φλερτάρει με ιστορικό υποβιβασμό, αφού ο σχεδιασμός μόνο με νεαρούς παίχτες είναι δυσανάλογο «φορτίο». Ίδωμεν…

10. Νέστος Χρυσούπολης (βαθμοί 7): Έχει ρόστερ, όχι σύνολο και με 14 τέρματα τη δεύτερη χειρότερη άμυνα. Σίγουρα προβληματίζει.

11. Ορφέας Ξάνθης (βαθμοί 6): Πέρσι βγήκε Super League 2, δεν πήγε. Πιο κοντά η Α’ Ξάνθης.

12. Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου (βαθμοί 4): Πήρε Χ μέσα στη Δόξα και μαζί ελπίδες. Αρκούν;

Με 5 υποβιβασμούς στις 12 ομάδες η κατηγορία είναι «κλειστή» και «λαιμητόμος»