ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 16-17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η D-DAY ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 (ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ), ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΒΟΗΘΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΟΞΑΣ) ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ

· «Άφαντος» ο Ολλανδός μέσος Γιούρι Λόεν – Στους 24 το τελικό ρόστερ

· «Ψήφος εμπιστοσύνης» του Θ. Κολιτσιδάκη στο νέο αίμα

· Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση

· Χωρίς Super League 2 το Κύπελλο

· Στους 10 μήνες επίσημης απραξίας η ΠΑΕ Δόξα και η κατηγορία – Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία

· 22+5 αγωνιστικές ημέρες, «πέρασε» η πρόταση της ΠΑΕ Δόξα για μονά play off και play out

 

Άλλαξε η χρονιά, άλλαξε ο μήνας και η Super League 2 έγινε ένα είδος «ανεκδότου» στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ήδη αυστριακό δημοσίευμα αναρωτιέται για την 10μηνη απραξία.

Στην ΠΑΕ Δόξα τα «μέτωπα» είναι πολυεπίπεδα, και αγωνιστικά με την απομάκρυνση 7 ξένων και την παραμονή των 4 (Νίμπα, Βουγιακλίγια, Χάμοντ και Μενσά), οπότε η στροφή στο ελληνικό στοιχείο είναι γεγονός.

Στο διοικητικό κομμάτι η ΠΑΕ αιτήθηκε από την ΕΕΑ νέα επαναξιολόγηση των δεδομένων και αναμένεται η κρίση της.

 

Π. Μαρινάκης: Θέλουμε δράση!

 

Το δικό του στίγμα έδωσε στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ και νυν βοηθός του Θανάση Κολιτσάκη στη Δόξα, κ. Πέτρος Μαρινάκης, λέγοντας: «Είμαστε σε ανυπομονησία. Θέλουμε επιτέλους δράση όλοι μας στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

 

Πέρασε η πρόταση της Δόξας

 

Στην τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας αρχής υιοθετήθηκε η πρόταση της ΠΑΕ Δόξα για διεξαγωγή 5 μόνο αγωνιστικών ημερών στη διαδικασία των play off και play out.

Έτσι, ο 1ος της Super League 2 ανεβαίνει απευθείας στη Super League 1 και ο 2ος θα αγωνιστεί σε διπλό μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League.

Ο 1ος της κανονικής περιόδου θα παίξει εντός με τον 2ο, 3ο και 4ο και εκτός με τον 5ο και 6ο (εκτός). Ο 2ος παίζει εντός με 3ο, 4ο, 5ο, και εκτός με 1ο, 6ο. Ο 3ος παίζει εντός με 4ο, 5ο, 6ο και εκτός με 1ο, 2ο. Ο 4ος παίζει εντός με 5ο και 6ο και εκτός με 20, 3ο, 4ο. Ο 5ος παίζει εντός με 1ο και 6ο και εκτός με 2ο, 3ο, 4ο. Τέλος, ο 6ος παίζει εντός με 1ο και 2ο και εκτός με 3ο, 4ο και 5ο.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στα play out, όπου στη διαδικασία αποφυγής υποβιβασμού, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, με τον 7ο να λαμβάνει τη θέση του 1ου και αντίστοιχα ο 8ος τη θέση του 2ου, ο 9ος τη θέση του 3ου, ο 10ος τη θέση του 4ου, ο 11ος τη θέση του 5ου και ο 12ος τη θέση του 6ου.