ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (20-11-2022, ΩΡΑ 15.00) ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EL CLASICO ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

 

  • Κ. Κετσιεμενίδης (προπονητής Δόξας): Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, δύναμή μας, για μια νίκη όχι μόνο γοήτρου
  • Στ. Μπλιός (παίκτης Δόξας): Στη Μηχανιώνα ο κόσμος μας με ενθουσίασε. Τους καλώ κοντά μας, τους θέλουμε να παίζουν μαζί μας
  • Γ. Αγγελίδης (προπονητής ΑΟ Καβάλας): Είναι ντέρμπι. Χαρά για εμάς, ποδοσφαιριστές – προπονητές, που θα ζήσουμε στιγμές από το Δόξα – ΑΟΚ
  • Ξεσηκωμός στις τάξεις των φιλάθλων της Δόξας – Με κόσμο στο πλευρό του ο Α.Ο. Καβάλας

 

Είναι από τα γειτονικά ντέρμπι που η κατηγορία και η βαθμολογία έρχονται πιο πίσω, αφού τα καμάρια δύο γειτονικών πόλεων τίθενται για 90 λεπτά αντίπαλοι.

Ιστορικά έχουν ξεχωριστή πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού και ο ΑΟΚ στα 55 χρόνια ζωής του έγραψε τη δική του ιστορία. Η πραγματικότητα του σήμερα θέλει τις δύο ομάδες στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής να αναζητούν κάτι από την αίγλη που είχαν στην Α’ Εθνική.

Η αναμέτρηση της Κυριακής για τους φιλάθλους είναι μια συνάντηση για το γόητρο και όχι μόνο. Ήδη στις τάξεις των Δοξαίων υπάρχει διάθεση για μια μεγάλη παρουσία, ενώ και η παρουσία των φιλάθλων του ΑΟΚ, δημιουργούν ανάλογη ατμόσφαιρα για ντέρμπι.

 

Δηλώσεις για το παιχνίδι της Κυριακής

 

Ο προπονητής της Δόξας κ. Κυριάκος Κετσιεμενίδης απεύθυνε κάλεσμα για παρουσία του κόσμου και αιτιολόγησε τη νίκη μέσα στη Μηχανιώνα από τις βοήθειες που ήρθαν από τον πάγκο, λέγοντας ότι παίζουμε 11, αγωνιζόμαστε 18-20.

Ο προπονητής του Α.Ο. Καβάλας κ. Γιώργος Αγγελίδης ανέφερε: Θα ζήσουμε ατμόσφαιρα Δόξας – ΑΟΚ και είναι κάτι ξεχωριστό. Οι δύο ομάδες έχουν ιστορία, κίνητρο και γόητρο. Όλα είναι ανοιχτά.

Τέλος, με το σύνθημα – κάλεσμα «ελάτε μαζί, παίζουμε μαζί» ο ποδοσφαιριστής της Δόξας κ. Στέλιος Μπλιός ζήτησε την παρουσία του κόσμου της Δόξας στο παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ.