ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ

 

  • Η πρώτη θεατρική απόπειρα της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας ΜικρόβιΑ(rt) που αποφάσισε να καταπιαστεί με την κωμωδία του Δ. Ψαθά

 

Ο Δημήτρης Ψαθάς γράφει το έργο του το 1953. Λίγα χρόνια αργότερα θα μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο. Το 2018 παραμένει επίκαιρο μέσα σε όλες τις συγκυρίες. Κρίση, προβλήματα, αναταραχή αλλά ο ψεύτης…τον χαβά του.

 

Λίγα λόγια για το έργο

 

Ο Θεόφιλος Φερέκης είναι πλέον ένας Βουλευτής που όμως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του ψεύδους που απαιτεί η ιδιότητά του. «Είθισται στην προεκλογική περίοδο να υποσχόμαστε. Έλα όμως που το να υπόσχεσαι είναι εύκολο. Η δυσκολία είναι μετά τις εκλογές, που πρέπει να κάνεις αυτά που έταξες!». Τη θέση του ψεύτη έρχεται να καλύψει ο Θεόδωρος Πάρλας εκ Βόλου, ο οποίος παίρνει αυτοβούλως τη θέση του προσωπικού γραμματέα του Βουλευτή. Με την άφιξη του Θόδωρου στο σπίτι του Φερέκη αλλάζουν τα πάντα. Ο ίδιος, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να χειρίζεται με μεγάλη μαεστρία τους πολίτες που επισκέπτονται τον Βουλευτή ζητώντας ένα αντάλλαγμα για την ψήφο τους. Η παρουσία του όμως ταράζει το περιβάλλον του Βουλευτή όπως για παράδειγμα τη γυναίκα του, που βάζει στόχο να ανακαλύψει ο σύζυγός της το πραγματικό πρόσωπο του ιδιαίτερου βοηθού του. Έτσι η Τζένη, εκμεταλλευόμενη τη θέση και τη γοητεία της, προσπαθεί να ξεσκεπάσει τον Ψευτοθόδωρο. Μέχρι το τέλος συνειδητοποιούμε τη δυσκολία με την οποία πλέον ο ίδιος ο Θόδωρος αντιμετωπίζει τον εξαγριωμένο λαό και παρακολουθούμε την καθαίρεσή του. Βέβαια ο Ψαθάς παρουσιάζει όλη την ιστορία με εντελώς κωμικό και σατυρικό τρόπο που προκαλεί άφθονο γέλιο.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα ΜικρόβιΑ(rt)

 

Τα ΜικρόβιΑ(rt) στεγάζονται στη Γραμμένη Δράμας. Έπειτα από την επιθυμία του Πατέρα Γεώργιου να εντάξει στην εβδομάδα των πανηγυρικών εκδηλώσεων για τη Γέννηση της Θεοτόκου μία θεατρική παράσταση, ιδρύθηκε μία ομάδα, το καλοκαίρι του 2018, από νέους του χωριού που είχαν το καλλιτεχνικό μικρόβιο και από άλλους που δεν το είχαν όμως… το κόλλησαν. Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουν μία εντατική δουλειά και την πρώτη τους παραγωγή, το «Ζητείται Ψεύτης».

Κύριος στόχος της ομάδας είναι να διασκεδάσει και να ψυχαγωγήσει ευχάριστα τους θεατές. Πέρα όμως απ’ αυτό, κάνει μία προσπάθεια να σχολιάσει με τον τρόπο της τα γεγονότα μίας εποχής που την ενδιαφέρει άμεσα καθώς όλοι είναι νέοι που επιχειρούν σιγά σιγά να χτίσουν το μέλλον τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χατζησαββίδου Γαρυφαλλιά

Επιμέλεια Κειμένου: Σπυρίδου Έλενα, Χατζησαββίδου Γαρυφαλλιά

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Θεατρική Ομάδα ΜικρόβιΑ(rt)

Φωτογραφίες/Teaser: Αθηνά Δημητριάδου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ελευθερία Βαμβακίδου, Ιωάννα Βαμβακίδου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Μαρία Ορφανίδου, Κωνσταντίνα Σπυρίδου, Αποστόλης Τεπελίδης, Έλενα Τεπελίδου, Νίκος Τσαγκαλίδης, Στέργιος Τσελεμπής, Καλλιόπη Χατζησαββίδου, Κατερίνα Χατζησαββίδου

Οι συντελεστές ευχαριστούν θερμά τον Πατέρα Γεώργιο Βαμβακίδη για την ενθάρρυνση και τη στήριξη της παραγωγής απ’ όλες τις απόψεις καθώς και την Πρεσβυτέρα, Δήμητρα Τσακίρη για τις δημιουργικές ιδέες της.

Επίσης ευχαριστούν τον Σάββα, τη Μαρίνα, την Ιωάννα, τη Βασιλεία, την Όλγα, τον Νίκο, τον Ηλία, την Ειρήνη και όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΗΜΕΡΑ: 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΩΡΑ: 21:00

ΧΩΡΟΣ: ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ