ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Μοναστηρακίου Δράμας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρακινάδου Ζακύνθου την 17η Αυγούστου 2018 για 18η συνεχή χρονιά, τη «Γιορτή της Μαύρης Σταφίδας», δίνοντάς τες πολιτιστική πρόσοδο και κύρος με το ιδιαίτερο τοπικό στίγμα που διαθέτει στην πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και παράδοση της χώρας μας.

Υπάρχουν ευτυχώς άνθρωποι στην πατρίδα μας με αναπτυξιακή πολιτιστική σκέψη και δράση που φέρνουν κοντύτερα λογικές ενίσχυσης των τοπικών ιστορικών και πολιτιστικών αποθεμάτων.

Γι’ αυτό ήμασταν εκεί, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, καλές πρακτικές και εν γένει γνώσεις, που ποτίζουν τις ρίζες της παράδοσής μας και δεν την αποστεώνουν «φολκλοροποιώντας» την.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και το υπέροχο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία τέτοιες ανταλλαγές φαντάζουν αδύνατες, κι όμως με καλή διάθεση, πρόθεση, οικονομία δυνάμεων και πόρων, αλλά κυρίως στη βάση της εθελοντικής προσφοράς μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια υπαρκτά «εμπόδια».

Η ομάδα του συλλόγου μας που συμμετείχε και πρόβαλε έστω και παραστατικά την τοπική μας μουσικοχορευτική παράδοση και κληρονομιά, πήρε εμπειρίες, έχει συσφίξει τις σχέσεις της και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε επόμενη πρόσκληση.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Παπουτσής