ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

  • «Είμαι αφοσιωμένος στα κοινά και με απασχολούν έντονα τα κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα της ανάπτυξης και της δημιουργίας υποδομών»
  • «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας»
  • «Πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές, πρέπει να σχεδιάσουμε, πρέπει να επιλέξουμε αναπτυξιακές κατευθύνσεις και ανάλογα να διαμορφώσουμε την στρατηγική μας»
  • «Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να κάνουμε το Νομό μας πυρήνα νέων τεχνολογιών για να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ»
  • «Για τη Νέα Δημοκρατία οι Περιφερειάρχες είναι αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής αναπτυξιακής της στρατηγικής»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στη Δράμα με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Στη συνέντευξή του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρεται στους λόγους που μετά από πέντε θητείες στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης επέλεξε να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Ακόμη, εξηγεί τι σημαίνει η στήριξη της Ν.Δ. στην παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και στον κ. Χρήστο Μέτιο, ενώ καταθέτει προτάσεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναστροφή του αρνητικού κλίματος που υπάρχει στη Δράμας. Τέλος, μιλώντας στην «Εργασία… συν», ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει για ποιους λόγους οι πολίτες πρέπει να τον επιλέξουν για να τους εκπροσωπήσει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Κύριε Παπαδόπουλε, η πιο συχνή ερώτηση που καλείστε να απαντήσετε είναι για ποιο λόγο μετά από μια μακρόχρονη πορεία στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, πλέον είστε υποψήφιος στον δεύτερο. Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος;

Υπηρέτησα τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης με συνέπεια για πέντε συνεχόμενες θητείες. Στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκηση ξεκίνησα πολύ νέος και οι Δραμινοί με τίμησαν εκλέγοντάς με πάντα στις πρώτες θέσεις. Είμαι αφοσιωμένος στα κοινά και με απασχολούν έντονα τα κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα της ανάπτυξης και της δημιουργίας υποδομών. Διατέλεσα Αντιδήμαρχος, όπου έζησα μερικά από τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου, αναγνωρίζοντας πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να πετύχουμε κοινούς στόχους. Παρόλο που την πολιτική δεν την είδα ποτέ ως επάγγελμα, θεωρώ ότι είναι το πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να φέρει τις μεγαλύτερες και πιο δημιουργικές αλλαγές. Η πρόταση του Χρήστου Μέτιου να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» είναι πολύ τιμητική για μένα και μου δίνει την ευκαιρία αν φυσικά ο λαός με επιλέξει να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Νομό μας. Η περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι για μένα μια πρόκληση και ένα στοίχημα. Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα μας αλλά πολύ περισσότερο για το Νομό μας που βρίσκεται σε δεινή θέση τα τελευταία 25 χρόνια. Πρέπει κάτι να κάνουμε, πρέπει να βρούμε τρόπους να αναστρέψουμε την κατάσταση.

 

Συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», η οποία στηρίζεται επίσημα από τη Ν.Δ. Θεωρείτε ότι αυτό θα μετρήσει θετικά ή αρνητικά για τους πολίτες;

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε πολιτική χροιά και πολιτικό χαρακτήρα στην μάχη των περιφερειακών εκλογών. Δεν το έκανε για να πει την επόμενη ημέρα ότι κέρδισε μεγάλο αριθμό Περιφερειών. Για τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με όσα έχει αναφέρει πολλές φορές ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Περιφερειάρχες είναι αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής αναπτυξιακής της στρατηγικής. Ο Χρήστος Μέτιος είναι ο ιδανικός για να στηρίξει αυτή τη στρατηγική και η Ν.Δ. εύλογα τον στηρίζει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη.

 

Ξέρετε υπάρχει μια παγιωμένη αντίληψη ότι η Δράμα είναι διαχρονικά «αποπαίδι» σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.Θ.… Μπορεί να αντιστραφεί αυτό; Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει στη Δράμα; Ποιες πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες της επόμενης Περιφερειακής Αρχής;

Ο Νομός μας κατέστη ουραγός στους δείκτες της ανάπτυξης, έχει μείνει στο περιθώριο των μεγάλων οδικών αξόνων, οι συμπολίτες μας τον εγκαταλείπουν γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, οι νέοι μας φεύγουν για σπουδές και πολύ λίγοι από αυτούς επιστρέφουν. Οι δύο βασικοί οδικοί άξονες θα είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές, πρέπει να σχεδιάσουμε, πρέπει να επιλέξουμε αναπτυξιακές κατευθύνσεις και ανάλογα να διαμορφώσουμε την στρατηγική μας. Πόλυ φοβάμαι ότι αυτό που λέμε περιφερειακή ανισότητα οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουμε αναπτυξιακό σχεδιασμό σε επίπεδο Νομού. Πάντως είμαι αισιόδοξος. Οι Δραμινοί έχουμε αποδείξει ότι όταν το επενδυτικό κλίμα είναι καλό πρωτοπορούμε.

 

Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα να αναφέρετε για ποιους λόγους ένας Δραμινός πολίτης να επιλέξει εσάς προσωπικά να τον εκπροσωπήσετε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας. Είμαι επιχειρηματίας και γνωρίζω τι σημαίνει δημιουργία. Παρόλο που την πολιτική δεν την είδα ποτέ ως επάγγελμα, θεωρώ ότι είναι το πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να φέρει τις μεγαλύτερες και πιο δημιουργικές αλλαγές. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία πολιτικό. Πολύ νωρίς δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση. Με την πολιτική ασχολούμαι γιατί με ενδιαφέρουν τα κοινά ως πολίτης με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου. Κάποιοι θεωρούν πράγματι τον εαυτό τους «επαγγελματία πολιτικό» πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που αποφάσισαν ότι το επάγγελμά τους είναι η πολιτική. Νομίζω ότι όποιος θέλει να ασχολείται με τα κοινά θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τα οικονομικά του από την εργασία του. Η πολιτική και η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι επάγγελμα.

Πιστεύω βαθιά στις συνέργειες και στις συνεργασίες, διότι γνωρίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε περισσότερα. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να κάνουμε το Νομό μας πυρήνα νέων τεχνολογιών για να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ! Η αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής!

Πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι ως Δραμινοί, ως Έλληνες, δίνουμε αξία σε ό,τι μας δίνει αξία, σεβόμαστε όποιον και ό,τι μας σέβεται. Η συμπεριφορά της εξουσίας, η στάση των θεσμών και των υπηρεσιών απέναντί μας, ακόμα και η κατάσταση των έργων υποδομής που μας περιτριγυρίζουν καθορίζουν και την δική μας συμπεριφορά απέναντί τους.

Η δέσμευσή μου προς τους Δραμινούς είναι μία: Θα υπηρετήσω τα συμφέροντα του Νομού μας για να αναστρέψουμε την κατάσταση.