Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος προχώρησε στην ίδρυση του ευρωπαϊκού think tank-Συμβουλίου «Ευρωπαίοι Νέοι Αυτοδιοικητικοί»- Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions με την επωνυμία European Local Leaders (ELL).

Η δημιουργία των Νέων Ευρωπαίων Αυτοδιοικητικών – Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ελλάδα, μέλη αιρετούς νέες και νέους από κάθε σημείο της Ευρώπης έως 40 ετών.

Τα ιδρυτικά μέλη είναι 40+1 και συμμετέχουν νέοι Δήμαρχοι κάτω των 40 ετών και νέοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, από το μακρινό Ροβανιέμι της Λαπωνίας ως τη Λευκωσία και από τις ακτές του Ατλαντικού στην Πορτογαλία ως το Μπέλφαστ, το Δουβλίνο, τη Βαλτική και τα Καρπάθια.

Θέση Αντιπρόεδρου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του, κατέχει ο Περιφερειακός Σύμβουλος από τη Δράμα κ. Αργύρης Πατακάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατακάκης ανέφερε τα εξής:

«Σε μια συνεχή προσπάθεια να προωθήσουμε και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική διακυβέρνηση, η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος και ο Πρόεδρος μας Νεκτάριος Καλαντζής με χαρά σας ανακοινώνουμε την ίδρυση του ευρωπαϊκού think tank “Νέων Ευρωπαίων Αυτοδιοικητικών” – “Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions”, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μια πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα για όλους τους νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης».