Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά, την ώρα που οι επτά συλληφθέντες απολογούνται για την υπόθεση.

Συνεχείς είναι οι αποκρουστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση του γηροκομείο των Χανίων. Η δικογραφία των 12.000 σελίδων, οι μαρτυρίες των ηλικιωμένων αλλά και των συγγενών των θυμάτων καθώς και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν τη φρίκη που ζούσαν καθημερινά οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι μέσα στο ίδρυμα «κολαστήριο».

Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί περιγράφονται λεπτομερώς οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σιτίζονταν ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ οι υπεύθυνοι τους χορηγούσαν ακόμα και ψυχοφάρμακα για να τους κρατούν σε καταστολή και τους έδεναν σε κρεβάτια και αναπηρικά αμαξίδια.

Είναι χαρακτηριστικές οι πληροφορίες πως η δομή ήταν χωρισμένη σε «δύο ζώνες»: Στον επάνω όροφο ζούσαν όσοι είχαν «καλή σύνταξη» και στο υπόγειο, χωρίς φαγητό και μόνο με αραιωμένο γάλα, εκείνοι που πλήρωναν μικρότερα ποσά.

Την ίδια ώρα, σοκάρει η δήλωση που έκανε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αναφορικά με το κατηγορητήριο σε βάρος της, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου. «Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;» διερωτήθηκε.

Πηγή: real.gr / anikolouli.gr