ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΦΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη τύπου για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς παραχώρησε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, ο πρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής κ. Φλώρος Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι Πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής, υπεύθυνης για την εκλογική διαδικασία στο Νομό Δράμας. Τον κ. Κωνσταντίνου πλαισίωναν στη συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι συναπαρτιζόντων κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συγκεκριμένα η Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του Πα.Σο.Κ. κ. Ευγενία Χαρίσκου, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ κ. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κ. Γιάννης Παπουτσής. Σκοπός της συνέντευξης τύπου ήταν η ενημέρωση όλων των πολιτών της Δράμας για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εκλογή νέας ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Όπως είναι γνωστό η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2017 και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος τότε εκλογές θα γίνουν και στις 19 Νοεμβρίου. Στο Νομό Δράμας θα υπάρχουν εκλογικά τμήματα σε κάθε Δήμο. Στο Δήμο Δράμας θα υπάρχουν 3 εκλογικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν στο Διοικητήριο. Στο Δήμο Δοξάτου θα υπάρχουν 2 εκλογικά τμήματα, ένα στο Καλαμπάκι και ένα στον Άγιο Αθανάσιο. Στους υπόλοιπους Δήμους θα υπάρχει από ένα εκλογικό τμήμα. Συγκεκριμένα για το Δήμο Προσοτσάνης το εκλογικό τμήμα θα είναι στην Προσοτσάνη, για το Δήμο Κ. Νευροκοπίου στο Νευροκόπι και για το Δήμο Παρανεστίου στο Νικηφόρο. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 8.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε: «Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό το ότι αυτή η διαδικασία έχει οριστεί με Πρόεδρο τον Καθηγητή κ. Αλιβιζάτο. Εγώ είμαι διορισμένος υπεύθυνος στο Νομό και η συνεργασία μου με τα συναπαρτίζοντα κόμματα, αλλά και τα στελέχη που εκπροσωπούν τους υποψήφιους Προέδρους του νέου κόμματος αποτελούν την Νομαρχιακή Επιτροπή που θα φέρουμε εις πέρας αυτή την αναμέτρηση. Υποχρέωση και δουλειά που έχει δύο πλευρές. Η μία πλευρά είναι η πολιτική, το ότι δηλαδή θα υπάρξει η γέννηση ενός καινούριου φορέα πολιτικού που ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες πρώτα της χώρας και της κοινωνίας και στη συνέχεια στον προβληματισμό όλων όσων συναπαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και το δεύτερο, που αφορά εμάς όλους μας πολύ περισσότερο, είναι ότι θα διασφαλίσουμε ώστε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι όχι μόνο η πρέπουσα, αλλά και η αντικειμενική και η αποτελεσματική διαδικασία. Αυτός είναι ο στόχος μας. Για αυτό το λόγο αφού συνεδριάσαμε και ακούστηκαν πολλές απόψεις και με βάση τις εγκυκλίους και την κατεύθυνση των κεντρικών οργάνων, του κ. Αλιβιζάτου δηλαδή, καταλήξαμε να έχουμε ορίσει τόσα εκλογικά τμήματα όσα και οι Δήμοι της Δράμας, 5 δηλαδή, με εξαίρεση το Δήμο Δοξάτου όπου έχουμε 2 εκλογικά τμήματα, 1 στο Καλαμπάκι και 1 στον Αγ. Αθανάσιο. Και βεβαίως η Δράμα που έχει 3 εκλογικά τμήματα. Άσχετα αν τα εκλογικά τμήματα είναι σε έναν χώρο, είναι 3 εκλογικά τμήματα.

Η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία της εκλογικής διαδικασίας επέβαλλε να ακολουθείται μια διαδικασία εκλογής με έλεγχο των εκλεγόντων μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών (τάμπλετ). Επίσης υπάρχει και τώρα η δυνατότητα προεγγραφής μέχρι τις εκλογές. Δηλαδή κάποιος που θέλει να ψηφίσει στις 12 του μηνός μπορεί να προεγγραφεί στη διαδικασία από τώρα. Και είναι πολλοί αυτοί. Ήδη με βρήκαν μερικοί που ήδη το έκαναν εδώ στο Νομό Δράμας.

Το τελευταίο που θέλω να τονίσω είναι ότι έχουμε φροντίσει ώστε σε όλα εκλογικά τμήματα να υπάρχουν φυσικά χειριστές των τάμπλετ. Υπάρχει ένας υπεύθυνος για κάθε εκλογικό τμήμα και υπάρχει μια τριμελής ή πενταμελής τουλάχιστον Εφορευτική Επιτροπή σε κάθε ένα από τα τμήματα αυτά. Η ψηφοφορία στις 12 του μηνός -και νομίζουμε ότι θα χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή στις 19- θα αρχίσει στις 8.00 η ώρα το πρωί και θα τελειώσει στις 19.00 το απόγευμα. Ελπίζουμε η συμμετοχή να είναι τόσο μαζική ώστε μέχρι αργά το βράδυ να βγάζουμε αποτελέσματα. Και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα εγγυηθούμε την αντικειμενικότητα της διαδικασίας και την μαζικότητα της ψηφοφορίας».