ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Τους υποψήφιους Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. στο Νομό Δράμας παρουσίασε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, στο καφέ «Ελευθερία», η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κόμματος.

Η παρουσίαση των υποψηφίων έγινε από τον κ. Γιώργο Πυργελή, γραμματέα της Τ.Ε. Δράμας του Κ.Κ.Ε.. Όπως είπε ο κ. Πυργελής, πρόκειται για ένα «Ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμία στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, στο κοινωνικό και στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Νομού μας. Γυναίκες και άντρες, που χρόνια τώρα παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Κ.Κ.Ε., τις γραμμές του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, του γυναικείου κινήματος».

Οι υποψήφιοι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε. στο Ν. Δράμας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι εξής:

-Καψημάνη Ευαγγελία. 35 χρόνων, άνεργη, απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ. της φωτογραφική ομάδας Δράμας «ΕΦΟΔΟΣ».

-Κοτζαμπάσης Γιάννης. 37 χρόνων. Σπούδασε οικονομικά, πολιτικές επιστήμες και μαθηματικά. Έχει μεταπτυχιακό οικονομικής κατεύθυνσης και είναι υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.. Εργάζεται ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός και είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας και Γραμματέας του Σωματείου ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ζίχνης Σερρών. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε..

-Μάλλη Μαρία. 52 χρόνων. Είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά. Σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Καλού Αγρού Δράμας και είναι εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Π.Ε. Δράμας. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δράμας και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Δράμας. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Α.Μ.Θ. του Κ.Κ.Ε..

-Μήτρου Γιώργος. 45 χρόνων. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Εργάζεται ως επαγγελματίας τεχνολόγος – γεωπόνος. Σπούδασε στο ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα Τεχνολόγων – Γεωπόνων, όπου διετέλεσε για σειρά ετών Γ.Γ. του Δ.Σ. του συλλόγου σπουδαστών. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Α.Μ.Θ. του Κ.Κ.Ε., νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-Μπατζέλας Σταύρος. 66 χρόνων, συνταξιούχος. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στα μάρμαρα «Λαζαρίδη». Είναι πτυχιούχος δραματικής σχολής και συμμετέχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του Νομού. Πήρε μέρος στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973. Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στέλεχος του Κ.Κ.Ε.

«Στις 7 Ιούλη κάνουμε την πραγματική διαφορά»

 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του Κ.Κ.Ε. κ. Πυργελής απεύθυνε «ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσηε στα λαϊκά στρώματα του Νομού μας, σε όσους και όσες ψήφισαν Κ.Κ.Ε. στις Ευρωεκλογές, “Λαϊκή Συσπείρωση” στα περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Ιδιαίτερα σε όσους μας ψήφισαν για πρώτη φορά και τους καλούμε να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα το βήμα του έκαναν, να συναντηθούμε στο κίνημα να βαδίσουμε χέρι – χέρι στους αγώνες».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ως Κ.Κ.Ε. «απευθυνόμαστε όλους όσοι με βαριά καρδιά στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν. Τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Να μην δώσουν κανένα συγχωροχάρτι σε Ν.Δ. και Πα.Σο.Κ.. Να μην επιστρέψουν σε παλιές δοκιμασμένες και χρεοκοπημένες επιλογές. Απευθυνόμαστε σε εκείνους και εκείνες που προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν. Στις 7 Ιούλη η αγανάκτησή τους να μην μετατραπεί σε μια ακόμη απόχη, αλλά σε ενεργητική συμμετοχή για ισχυρό Κ.Κ.Ε. παντού».

Επίσης, ο κ. Πυργελής είπε ότι «απευθυνόμαστε σε όλους όσους νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τας κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

Επιπλέον, πρόσθεσε, «απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ υπό το φόβο της επανόδου της Ν.Δ.. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψε με το παλιό, αλλά το ξέπλυνε και το ανέστησε. Του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένο, αφού κι αυτός κινήθηκε στα αντιλαϊκά χνάρια της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ.».

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Πυργελή έγινε για τη νεολαία. Όπως είπε ο Γραμματέας της Τομεακής Δράμας του Κ.Κ.Ε., «ιδιαίτερα θέλουμε να απευθυνθούμε στους νέους και στις νέες, στα παιδιά της κρίσης. Ξέρετε ότι το Κ.Κ.Ε. δεν είναι μια από τα ίδια. Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στις εκλογές για να χτυπάει την πλάτη στους νέους και στις νέες. Δεν είναι κόμμα μιας χρήσης σαν κι αυτά που δημιουργούνται για να εκτονώσουν ανώδυνα τη λαϊκή δυσαρέσκεια και προβάλλονται μέσα σε μια μέρα για να παίξουν ένα χρήσιμο ρόλο στο σύστημα και μετά απότομα εξαφανίζονται όπως εμφανίστηκαν. Η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική. Είναι ψήφος καρφί στο μάτι του συστήματος».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Πυργελής ανέφερε ότι «το Κ.Κ.Ε. είναι εκείνο το κόμμα που παλεύει όχι μόνο να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε, αλλά για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Παλεύει για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και για όλες». Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε: «Στις 7 Ιούλη κάνουμε την πραγματική διαφορά. Στηρίζουμε, ψηφίζουμε Κ.Κ.Ε.. Η δύναμή σου την επόμενη μέρα».