Επερώτηση «Για την μετακίνηση των μαθητών από την  Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Δράμα σε σχολεία του Δήμου Δράμας» κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

Επανερχόμαστε στο θέμα γιατί εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της μη μετακίνησης των παιδιών σε σχολεία του Δήμου Δράμας.

Στη Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Δράμα, σήμερα φιλοξενούνται 400 άτομα, από τα οποία αρκετά είναι παιδιά.

143 παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν γραφτεί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( 66 σε δημοτικά, 30 σε γυμνάσια, 30 σε Γενικά Λύκεια και 17 στο ΕΠΑΛ).

Μέχρι σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα γιατί δεν πραγματοποιείται η μετακίνησή τους από την Δομή στα σχολεία.

Η Περιφέρεια που έχει την ευθύνη για τις μετακινήσεις των μαθητών έχει διενεργήσει διαγωνισμούς όμως έχουν βγει άγονοι. Ακόμα και η μετακίνηση που υπήρξε για λίγες ημέρες από τις αρχές Γενάρη 2021 για τα παιδιά που πήγαιναν στα Δημοτικά, σταμάτησε.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης τι ενέργειες θα κάνει η Περιφέρεια ώστε με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία της Δράμας, άμεσα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ