Σε δήλωσή του για τη Σιδηροδρομική Εγνατία ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος ανέφερε τα εξής:

Παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης από ηχογράφηση της συνεδρίασης, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Αφορμή για την εκ νέου συζήτηση υπήρξε η κάθοδος στην Αθήνα των 5 Δημάρχων και του Αντιπέριφερειάρχη για το συγκεκριμένο θέμα.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δράμας είναι γνωστή εδώ και καιρό και είναι και πολιτικά αλλά και τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη. Οι φωνές που ακούσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κάποιοι προσπαθούν να συμψηφίσουν ευθύνες νυν & προηγούμενης Κυβέρνησης, ώστε να αποσείσουν τις δικές τους, είναι υποκριτικές και πρωτίστως επιζήμιες στην κοινή προσπάθεια που απαιτείται. Το «επιχείρημα» ότι η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του ‘15 δεν κατόρθωσε να επηρεάσει την απόφαση χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και επομένως οι ευθύνες και διαχρονικές είναι και επιμερίζονται γενικώς σε όλους, είναι επιχείρημα απελπισίας.

Το 2016 που ξεκίνησε η μελέτη, ΔΕΝ υπήρχε η «πρόταση Κατσιμίγα», επομένως η αντίδραση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (γιατί υπήρχε και μάλιστα έντονη) δεν είχε τύχη. Σήμερα, υπάρχει η συγκεκριμένη πρόταση, που δεν αφορά μόνον την Δράμα αλλά συνολικά την Περιφέρεια. Γι’ αυτό και αξίζει να στηριχθεί από όλη την θεσμική Κοινωνία αλλά και τους Πολίτες. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς για «εσωκομματική κατανάλωση» αλλά δεν είναι πειστικά.

Υ.Γ. Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ και εγώ ως Βουλευτής αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δράμας αποδεχόμαστε την πρόταση Κατσιμίγα και διαφοροποιούμαστε από την υφιστάμενη κατάσταση κανείς από τους αυτοδιοικητικούς της Ν.Δ. δεν θέλει ούτε καν να την εισηγηθεί στα αρμόδια κομματικά όργανα. Κι αυτό εξηγεί πολλά!