ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΡΑΚΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ

 

Μπορεί το χρυσό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. να μην είχε συνέχεια με θέσεις στο βάθρο, όμως η οικογένεια Κορακάκη, η Άννα και ο Διονύσης υπό την καθοδήγηση του πατέρα και προπονητή τους Τάσου, συνέχισε τις εκπληκτικές της εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, το οποίο διεξήχθη στην Τσανγκγουόν της Ν. Κορέας, και ουσιαστικά στις λεπτομέρειες χάθηκε η ευκαιρία για να κερδηθούν και νέα μετάλλια.

Ο Διονύσης Κορακάκης αγωνίστηκε στην κατηγορία των εφήβων και στην πρώτη του εμφάνιση σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση πλασαρίστηκε στην 4η θέση του κόσμου, κάτι που αποτελεί τεράστια επιτυχία. Μάλιστα, ο Δραμινός αθλητής είχε την καλύτερη επίδοση ως Ευρωπαίος έφηβος. Ο Διονύσης Κορακάκης προκρίθηκε στον τελικό ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ με 577 και 18 κεντρικά δεκάρια, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει πετύχει ποτέ Έλληνας έφηβος σε διεθνή αγώνα και στον τελικό, με επίδοση 197,4, το βάθρο χάθηκε στην τελευταία του βολή.

Η Άννα Κορακάκη, μετά το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και την εξασφάλιση θέσης για την Ελλάδα (ουσιαστικά για την ίδια ως καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αγωνίστηκε στο σπορ πιστόλι 25 μ. και έχασε την πρόκρισή της στον τελικό από μια τετραπλή ισοβαθμία και από τα αποτελέσματα στα κεντρικά δεκάρια. Η Δραμινή αθλήτρια πλασαρίστηκε στην 9η θέση με 584 (291-293) και με 19 κεντρικά δεκάρια. Με την ίδια επίδοση (584) πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό δύο αθλήτριες που είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα κεντρικά δεκάρια. Έτσι, η Άννα Κορακάκη έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και στο δεύτερο αγώνισμα στο οποίο αγωνίστηκε.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο σπορ πιστόλι, με το εθνόσημο αγωνίστηκε και η Άγη Κασούμη, η οποία κατετάγη 46η με 575 και 14 κεντρικά δεκάρια.