Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 150.000 άτομα άνω των 60 ετών στη χώρα μας έχουν είτε εμβολιαστεί είτε κλείσει ραντεβού για την 4η δόση του εμβολίου COVID.

Όλο και περισσότερα άτομα άνω των 60 ετών προχωρούν στον εμβολιασμό τους με την 2η ενισχυτική δόση του εμβολίου COVID.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως και την Τρίτη (19/4) περίπου 88.000 άτομα άνω των 60 είχαν εμβολιαστεί με την 4η δόση και περίπου ακόμη 68.000 είχαν κλείσει ραντεβού. Συνολικά, δηλαδή, 156.000 άτομα άνω των 60 ετών είχαν εμβολιαστεί με την 4η δόση ή είχαν κλείσει ραντεβού μέχρι τις 19/4.

Ας σημειωθεί ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών είναι δικαιούχοι δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4η δόση). Περίπου το 12%, δηλαδή των δικαιούχων 4ης δόσης έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν ή να κλείσουν ραντεβού 4ης δόσης μέχρι τις 19/4.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Η προσέλευση για την 4η δόση δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή

Στοιχεία αναφορικά με την προσέλευση του πληθυσμού για 4η δόση εμβολίου COVID στη χώρα μας, έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση του News4Health κατά τη έκτακτη χθεσινή (20/4) συνέντευξη για την πανδημία.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου για την 4η δόση του εμβολίου COVID είμαστε στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η προσέλευση για την 4η δόση είναι αντίστοιχη με τα νούμερα που υπάρχουν και στις άλλες χώρες της Ε.Ε» απάντησε σε σχετική ερώτηση του News4Health.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η προσέλευση ως προς την 4η δόση (2η αναμνηστική δόση) «δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή» και συμπλήρωσε ότι αυτό συνδυάζεται με τη μείωση των κρουσμάτων και την έλευση του καλοκαιριού.

Ποιοι δικαιούνται 4η δόση

Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με 4η δόση εμβολίου COVID για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών και τους ανοσοκατασταλμένους.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση σχετικά με τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Τι μέλλει γενέσθαι με την 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε ότι σχετικά με τις αποφάσεις εμβολιασμού με 4η δόση για το γενικό πληθυσμού περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον ECDC και από τον EMA

«Σαν Υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούμε να ασκήσουμε μία πίεση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να υπάρχουν οι κεντρικές αποφάσεις. Ειναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα σαφές μήνυμα στον πληθυσμό» είπε χαρακτηριστικά κατά την έκτακτη σημερινή συνέντευξη.

Πηγή: news4health.gr