Σήμα με τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία της 15χρονης Φωτεινής Γιαννοπούλου εστάλη από το Τμήμα Αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε αστυνομικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα για τον εντοπισμό της ανήλικης που έφυγε μυστηριωδώς από το σπίτι της οικογένειάς της στο Περιστέρι.

Η 15χρονη αποχώρησε στις 18.00, απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, από το σπίτι της και έκτοτε θεωρείται εξαφανισμένη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το σενάριο να βρίσκεται εκτός Αθήνας, ενώ ήδη υπάρχει εικόνα για το άτομο που μπορεί να βρίσκεται μαζί της.

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια Nike.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος έκανε δημόσια έκκληση για την 15χρονη που εξαφανίστηκε. Zήτησε να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι γιατί η ανήλικη μπορεί να έχει πέσει θύμα κυκλώματος. Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για τα κυκλώματα των λεγόμενων «lover boy».

Τι είναι τα κυκλώματα των «lover boy» στο εξωτερικό; Πρόκειται κυκλώματα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ερωτευμένα κορίτσια. Συγκεκριμένα αποκτούν επιρροή στα θύματα, συνήθως μέσω νεαρών αντρών ή κοριτσιών (ανάλογα με το φύλο του θύματος) και στη συνέχεια τα εκμεταλλεύονται για να εξυπηρετήσουν εγκληματικούς σκοπούς (σεξουαλική εκμετάλλευση κλπ).

H ανακοίνωση του AMBER ALERT

«Στις 19.04.2022 και ώρα 19:00, εξαφανίστηκε από το Περιστέρι, η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15 ετών. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η ασφάλεια της ανήλικης βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς πιθανόν να είναι εγκλωβισμένη σε μια επικίνδυνη κατάσταση από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Φωτεινής, στις 20.04.2022 και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου, 15ετών, έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια nike.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση».

Πηγή: newsbomb.gr