ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

8.30-14.00 & 17.00-21.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά. Η κ. Ελπίδα Μηναδάκη θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας» που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κέδρος και παίζεται φέτος ως θεατρική παράσταση για παιδιά στον πολυχώρο Εργοτάξιον, στην Αθήνα.

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή. Γυρίσματα της εκπομπής «Μαγειρέματα και Ζυμώματα» από το Star Β. Ελλάδας μαζί με την κα Κρυσταλλία από την Κομοτηνή, διοργανώνουν διαγωνισμό με θέμα «Διαγωνισμός γιορτινού πιάτου», με δώρο έκπληξη. Δηλώστε συμμετοχή στο email: [email protected]

18.00-19.30 Κεντρική σκηνή. Ο Αθλητικός Σύλλογος Παραδοσιακού TaeKWonDo (WIF) «ΖΕΝ» παρουσιάζει το Ολυμπιακό άθλημα. Επίδειξη Step και Dance.

19.30-20.00 Κεντρική σκηνή. Τα Ιδιωτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία «Πράξη & Θεωρία Experts» παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων από εκπαιδευτές και ωφελούμενους των κέντρων.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

8.30-14.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά. Η κ. Ελπίδα Μηναδάκη θα αφηγηθεί το παραμύθι της το «Ταξίδι της κόκκινης ομπρέλας» που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κέδρος και παίζεται φέτος ως θεατρική παράσταση για παιδιά στον πολυχώρο Εργοτάξιον, στην Αθήνα.

11.00 Κεντρική σκηνή. Το ΚΗΦΗ του Ν.Π.Δ. Δράμας παρουσιάζει ένα μικρό πρόγραμμα του έργο τους. Συμμετέχει και ο 2ος παιδικός σταθμός του Ν.Π.Δ. Δράμας με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του με θέμα «Η παρέα του Άη Βασίλη έρχεται στην Ονειρούπολη».

17.00-19.00 Κέντρο Ενημέρωσης. Στο σταντ του τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του ΔΙΕΚ Δράμας (δίπλα στο Κέντρο Ενημέρωσης), οι καταρτιζόμενοι της ίδιας ειδικότητας (Γ’ Εξάμηνο) θα προσφέρουν στους επισκέπτες της «Ονειρούπολης» ζεστό καφέ με γλυκά μπαχαρικά (Christmas edition coffee) ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται αναφορά στις χώρες παραγωγής του καφέ και στον προϊοντικό τουρισμό με βάση τον καφέ.

18.30 Κεντρική σκηνή. «Οι φωνές της Δράμας». Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Δράμας τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», παρουσιάζουν μια μικρή θεατρική παράσταση προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

19.30 Κεντρική σκηνή. Τους πιο ξεσηκωτικούς ρυθμούς έχει ετοιμάσει το αγαπημένο συγκρότημα REC που ταξιδεύει στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων για να παρουσιάσει νέες και παλιές επιτυχίες του.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

10.00-16.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά. Το φροντιστήριο «@robot’s» διεξάγει δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής – storytelling – παραμύθι. Υπεύθυνη: Μαρία Σαρπότα.

12.00 Κεντρική Είσοδος «Ονειρούπολης». Οι Αγιοβασιλίνες της σχολής χορού Έλενας Αγγέλοβα – Καλφοπούλου & Λαμπρινής Καλφοπούλου χορεύουν μαζί με τη Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας.

12.00 Πλατεία Ελευθερίας. Το γέλιο είναι διαχρονικό, το ίδιο και η φαντασία, δεν έχουν ηλικία! Τα όνειρα είναι παντοτινά! Ένα όμορφο όνειρο είναι και το δικό μας που θα σας το παρουσιάσουμε στην Κεντρική Πλατεία Δράμας παρέα με τα Στρουμφάκια, τον Μίκυ, τον Ντόναλντ και πολλούς άλλους ήρωες της Ονειροdisney! Σας περιμένουμε να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά!!

12.00-12.30 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες από τη σχολή χορού της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας.

13.00-13.30 Κεντρική σκηνή. Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας.

13.00 Κεντρική Είσοδος «Ονειρούπολης». Βόλτα στους δρόμους της πόλης με τους ήχους της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Τρίγλιας του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής και της Φιλαρμονικής του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

14.00-15.00 Κεντρική σκηνή. Σάλσα, ρουέδα, belly dance και τάνγκο από τον Σύλλογο Προστασίας και Προώθησης της Πολιτιστικής Έκφρασης Chorodrama.

15.00-16.00 Κεντρική σκηνή. Μελωδίες Χριστουγέννων από το Αρμονικό Ωδείο Κιλκίς.

16.00-16.30 Κεντρική σκηνή. Η σχολή χορού «Arte del Ballo Dance School» παρουσιάζει απόσπασμα από το έργο «Beauty and the Beast».

17.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Η μεικτή χορωδία Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου του Δ. Πέλλας και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Καππαδόκες» Ν. Μυλοποτάμου του Δ. Πέλλας θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα και έντεχνα τραγούδια.

17.30-18.00 Κεντρική σκηνή. Μορφωτικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλάμου Αττικής Δ. Ωροπού θα χορέψουν χορούς της Αττικής και θα παρουσιάσουν δρώμενα καθώς και την παραδοσιακή κουλούρα του γάμου.

18.00-19.00 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικη χορευτική παράσταση από τα τμήματα χορού του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Δοξάτου «Οι Φίλιπποι».

19.00-20.00 Κεντρική σκηνή. Τα χορευτικά του Συλλόγου Κρητικών Ν. Δράμας «Η Μεγαλόνησος» θα μεταφέρουν άρωμα από την όμορφη λεβεντομάνα Κρήτη με παραδοσιακούς χορούς. «Κοπιάστε στην Ονειρούπολη μια τσικουδιά να πιούμε, λύρα-λαούτο και χορούς στη Δράμα να χαρούμε».

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

10.00-14.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά. Θεατρικός Σχεδιασμός και δραματοποίηση παραμυθιού με μουσική, για παιδιά, βασισμένο σε γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι από την κα Κυριαζοπούλου Φωτεινή.

12.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Στη σκηνή της «Ονειρούπολης» η «Modern Music Academy» συμμετέχει με τα συγκροτήματα και τα τμήματα φωνητικής και κιθάρας της Ακαδημίας.

14.30-17.30 Κεντρική σκηνή. Street Dance Festival 2018. Street dance είναι μια οικογένεια χορών, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στον δρόμο, σε πάρτι και σε οποιονδήποτε διαθέσιμο ανοιχτό χώρο. Συχνά είναι αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές. Κάποιοι από αυτούς τους χορούς είναι: Hip Hop, Breaking, Popping, Locking, House & Krump. Φέτος η χορευτική ομάδα Street WarrioZ (πανελλήνιοι πρωταθλητές των δύο τελευταίων ετών) μέσω του συλλόγου «Ram the Spot» διοργανώνει και συμμετέχει μαζί με πολλές άλλες ομάδες και τμήματα από την Ελλάδα, το Street Dance Festival με battles (μάχες χορού), special shows, cyphers και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Συμμετέχουν: Street WarrioZ Dance Studio (Δράμα), Σχολές χορού Έλενας Αγγέλοβα και Λαμπρινής Καλφοπούλου, Dance Academy (Καβάλα), X-Dream Dance Academy (Ξάνθη), DanceArt Academy (Αλεξανδρούπολη).

19.30 Κεντρική σκηνή. Η Ρένα Μόρφη, τραγουδίστρια των Imam Baildi, γνωστή και ως Σούλη Ανατολή που «Όταν μας χορεύει απ’ τις άλλες κλέβει».

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Παραμονή Χριστουγέννων…

11.00-11.30 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Φιλαρμονική Καλλιφύτου.

12.00 Στον χώρο της «Ονειρούπολης». Ο Δήμαρχος Δράμας μοιράζει ευχές και δώρα στους μικρούς επισκέπτες της «Ονειρούπολης».

13.00-14.00 Κεντρική σκηνή. «Το δέντρο που μιλάει», παράσταση-παιχνίδι με τα κλοουνοξωτικά της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο».

16.00-17.00 Κεντρική σκηνή. Η Aethelwyne θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του φανταστικού, αλλά και σε παλαιότερες εποχές, με παραδοσιακές μπαλάντες από αγγλόφωνες και σκανδιναβικές χώρες και όχι μόνο.

17.30-18.00 Κεντρική σκηνή. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας σκορπίζοντας μαγεία στη γιορτινή ατμόσφαιρα, θα μας ταξιδέψει σε έναν ξεχωριστό κόσμο γεμάτο εικόνες, ήχους, χορό και μουσική μέσα από μια μουσικοχορευτική παράσταση-παραμύθι με τίτλο: «Το βασίλειο των ονείρων και το αστέρι της καρέκλας». Κείμενα επιμέλεια: Νικολέτα Τσέπελη.

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή. Η Παραδοσιακή Χορωδία Άγιος Παΐσιος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια.

18.30-19.00 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια από τις χορωδίες Αγίου Αθανασίου του Δ. Δοξάτου «Η Βοϊράνη» και της Πολιτιστικής Στέγης Κρινήδων.

19.00-20.00 Κεντρική σκηνή. «Το φάντασμα της Ονειρούπολης». Η «Ονειρούπολη» ξεκίνησε κι όλοι είναι χαρούμενοι κι έτοιμοι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Ένα φάντασμα όμως τρομοκρατεί τους επισκέπτες και η μεγάλη γιορτή κινδυνεύει να χαλάσει. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει δράση για να σώσει την «Ονειρούπολη»! Θα τα καταφέρει;

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. «Χριστός γεννάται δοξάσατε…».

12.00-14.00 Κεντρική σκηνή. Ημέρα Χριστουγέννων. Ημέρα αγάπης, ευτυχίας και πάνω από όλα ημέρα που ξεχνάμε τα πάντα. Οι ήρωες της Ονειροdisney θα βρίσκονται στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης» για να μας ξεσηκώσουν με διάφορες δραστηριότητες που δεν έχουν ηλικία. Φορέστε το χαμόγελό σας, πάρτε τη θετική σας ενέργεια και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί. Μια γεύση Disney ζωντανεύει στην «Ονειρούπολη», μια γεύση… Oνειροdisney!

16.00-17.30 Κεντρική σκηνή. Κλοουνομπαλονοπαιχνιδίσματα. Οι ζαβολιάρηδες κλόουν της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο» παίζουν με τεράστια μπαλόνια και χαρίζουν πολύχρωμες μπαλονοκατασκευές σε όλα τα παιδιά.

19.30 Κεντρική σκηνή. Ο πολυτάλαντος Δραμινός Φίλιππος Τσιρακίδης με την μπάντα του θα μας ξεσηκώσει την ημέρα των Χριστουγέννων με λαϊκούς ρυθμούς και μοναδικές επιτυχίες.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

12.00 -15.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά. Η βραβευμένη συγγραφέας Μαριάννα Τεγογιάννη θα παρουσιάσει το βιβλίο της από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, «Περιπέτεια στο βουνό των φεγγαρολούλουδων» σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικοπούλου. Ένα γλυκό παραμύθι για τη συμβολή της συνεργασίας, της συντροφικότητας και της αγάπης στη ζωή μας. Για παιδιά 4 ετών και πάνω.

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή. Χορευτικό πρόγραμμα από τον Σύλλογο Αθλητισμού και Χορού Dance & Fitness.

13.00-15.00 Κεντρική σκηνή. Survivor Christmas game: Οι Κόκκινοι Κουραμπιέδες και τα μπλε Μελομακάρονα της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο» συμμετέχουν στο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι επιβίωσης, δύσκολες, παγωμένες, αστείες διαδρομές στήνονται μπροστά στην κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης», όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν.

15.00-16.00 Κεντρική σκηνή. Χριστουγεννιάτικη συναυλία με κλασικά έργα από τη φιλαρμονική του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία».

17.00-18.00 Κεντρική σκηνή. «Κάτι ψήνεται στην Ονειρούπολη». Άνοιξε ο φούρνος στην «Ονειρούπολη» και γέμισε μυρωδιές από τα νόστιμα γλυκά, τα φρέσκα τσουρεκάκια και τα νόστιμα φαγητά… και φούρναρης ποιος άλλος; Ο… Καραγκιόζης!

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή. Το «Elite health house» παρουσιάζει strong cardio το οποίο είναι ένα νέο είδος άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα προσφέροντας μια υψηλής έντασης προπόνηση καθοδηγούμενη από τον ρυθμό της μουσικής και το crazy fifteen, διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης για 15 λεπτά, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντοχή και παράλληλα να κάνει τον μεταβολισμό να λειτουργεί μέχρι και 36 ώρες μετά την προπόνηση. Έντονη άσκηση με περιόδους σύντομης ξεκούρασης.

18.30-19.30 Κεντρική σκηνή. Α’ μέρος. Oxygen Workouts. Παρουσίαση ενός συνδυασμού σύγχρονων δυναμικών προγραμμάτων, από τους γυμναστές του «Oxygen Fitness Center», με στόχο τη βελτίωση της κάρδιο – αναπνευστικής λειτουργίας και την ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων του σώματος, συνδυάζοντας την υγεία και τη διασκέδαση, μέσα από ρυθμική μουσική που θα δώσει ιδιαίτερη ζωντάνια και ένταση.

Β’ μέρος: Το Zumba είναι ομαδικό αερόβιο πρόγραμμα που ενσωματώνει χορογραφίες σε λάτιν και διεθνείς ρυθμούς, ώστε κάθε μάθημα να είναι ένα πάρτι! Συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού, στην καύση θερμίδων, στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και φυσικά στην απόκτηση καινούριων φίλων! Το Zumba είναι σχεδιασμένο για όλους, ανεξαρτήτως χορευτικού επιπέδου και σωματικής διάπλασης. Μοναδική προϋπόθεση το μεγάλο χαμόγελο!

19.30 Κεντρική σκηνή. Η Lady Delwynne & ο George Palousis παρουσιάζουν τραγούδια της Disney και άλλες επιτυχίες.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

 

-ΔΕΚΠΟΤΑ Αγία Βαρβάρα, Σαββατοκύριακα 22.12 &23.12, 29.12 &30.12 ώρες 14.00 έως 16.00, ενημερωτική και διδακτική εκδήλωση για τα αρπακτικά πτηνά και η χρησιμότητά τους στον άνθρωπο.

-Αμφιθέατρο μουσικού Σχολείου Δράμας, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 το Μουσικό Σχολειό Δράμας σας καλεί στη χριστουγεννιάτική του εκδήλωση.

Ξενοδοχείο Ξενία, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00 και Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.30 ο Αγωνιστικός Όμιλος Μπριτζ «ΑΣΤΕΡΑΣ» Δράμας, διοργανώνει διήμερο Πρωτάθλημα Ομάδων 4ης βαθμίδας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Ονειρούπολη 2018-2019». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που διαθέτουν ενεργό δελτίο στην ΕΟΜ.

-Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00 μουσική εκδήλωση «Η Έφη Ζάννη και οι φίλοι της». Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, μουσική εκδήλωση με τη σοπράνο Παναγιώτα Ασημάκη. Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00, μουσική εκδήλωση με 6 συγκροτήματα της σχολής Modern Music Academy. Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, μουσική εκδήλωση από τη χορωδία της Ένωσης Κυριών Δράμας.

-Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Δράμας, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ του θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας παρουσιάζουν το φιλανθρωπικό γκαλά χορού με τίτλο: «Πιστεύεις στα θαύματα;… Πιστεύω στην Αγάπη».

-Αίθουσα πολλαπλών xρήσεων Δήμου Δράμας, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Δράμας (Ν.Π.Δ. Δράμας) παρουσιάζουν ένα νοσταλγικό πρόγραμμα από άλλες εποχές.

-Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης», Κυριακή 23Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 έως 20.30 η Ρυθμική Γυμναστική Δράμας παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

-Αμφιθέατρο Νομαρχίας, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 18.00 έως 20.30 η παιδική θεατρική ομάδα από το καλλιτεχνικό «Εργαστήρι Ονείρων» του φιλανθρωπικού σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» παρουσιάζει το παραμύθι «Η Χώρα Με τους Παράξενους Ανθρώπους» του κ. Νικόλα Ανδρικόπουλου, περνώντας το μήνυμα ότι ο κόσμος είναι πολύχρωμος με διαφορετικούς ανθρώπους γι’ αυτό είναι όμορφος.