Στη φετινή παραμυθένια Ονειρούπολη είναι έντονος ο κοινωνικός χαρακτήρας, με πλήθος φορέων και συλλόγων, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής, να συμμετέχουν ενεργά σε επίπεδο ευαισθητοποίησης και στήριξης ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια. Έτσι, πέρα από τις δωρεάν δράσεις για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της εκδήλωσης, έχουν παραχωρηθεί δωρεάν οικίσκοι σε πλήθος φορέων και συλλόγων. Με τον τρόπο αυτό η Ονειρούπολη συμβάλλει στην ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των επισκεπτών για μείζονα κοινωνικά ζητήματα, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους να συνδυάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, με τη συμβολή στο έργο φορέων και συλλόγων και με συμμετοχή σε ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις. Εξάλλου, η φετινή δράση «Το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» είναι αφιερωμένη στη μάχη των συνανθρώπων μας ενάντια στον καρκίνο, ενώ πρόσφατη είναι και η παρουσία της Ονειρούπολης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη «Ελπίδα», με μια εκδήλωση που μετέφερε το κλίμα της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Αθήνα, μοιράζοντας χαρά και ελπίδα σε παιδιά που δίνουν καθημερινά μάχη για τη ζωή.

Στη φετινή παραμυθένια Ονειρούπολη συμμετέχουν με δράσεις σε οικίσκο οι εξής φορείς και σύλλογοι (αλφαβητικά):

MAKE – A – WISH, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΟΞΑ», ΔΕΥΨΥ – ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΠΗΓΗ», ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ «ΛΑΝΑΣΣΑ» ΥΠΕΡ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ, Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. – ΔΟΜΕΣ Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, «ΛΑΜΨΗ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΛΕΣΧΗ LIONS ΔΡΑΜΑΣ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΡΑΜΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ», ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΡΑΜΑΣ Φ.Ε.ΔΡΑ

Η Ονειρούπολη εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της για την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτήν.

Παράλληλα, στο καθημερινό πρόγραμμα της Ονειρούπολης υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα, από συλλόγους οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά αλλά και πλήθος δράσεων με έντονο κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο, που συμβάλλουν και αυτές στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.

Γιατί η φετινή Ονειρούπολη είναι η πιο φωτεινή και η πιο λαμπερή, αλλά ταυτόχρονα είναι και η διοργάνωση με τον πιο έντονο κοινωνικό χαρακτήρα από κάθε άλλη φορά, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας.