ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

 

Βλέπουμε στα Μ.Μ.Ε. δημοσιογράφους, πολιτικούς, παρατρεχάμενους που με τα λεγόμενά τους και τη λεζάντα σε υπότιτλους τονισμένους, να θέλουν να «περάσουν» στον κόσμο εντολές που παίρνουν από «άνωθεν».

Όλοι αυτοί οι συστημικοί πληρώνονται και εξτρά για υποδείξεις, όχι όμως για το καλό του κόσμου, αλλά όπως συμφέρει στους διοικούντες.

Συστημικός: Είναι ο όρος με τις «ευλογίες» ενός συστήματος.

Συνίστημι – συνιστάω = που έχει μέθοδο και ενεργεί με σύστημα, με πειθώ, με ύφος… Βέβαια η λέξη είναι αγγλική (systemic) που μπήκε στο λεξικό μας το 1970 (Μπαμπινιώτης που δεν θέλει τις ξένες λέξεις!!!) και σημαίνει ότι κάτι γίνεται επίμονα και κατ’ επανάληψη π.χ. όλοι αυτοί που καθημερινά στην TV προσπαθούν να μας πείσουν για ό,τι πήραν εντολές, αφού φυσικά έχουν χρηματιστεί. Είναι ένα ολόκληρο δίκτυο συστημάτων που συνδέεται και αλληλοεξαρτάται για να δεχτούμε, να συμφωνήσουμε σε ό,τι λέει το κράτος. Είναι η συστηματική επίθεση του οικονομικού κατεστημένου του Συστήματος (Λαϊκό κόμματα) ως δημιούργημα και εκφραστής της εξουσίας (επιτελικό κράτος της Δεξιάς). Είναι επιρροές όπως έχουν διαμορφωθεί στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι (iefimerida).

Αντισυστημικός: Θεωρείται όποιος εναντιώνεται σε υφιστάμενο σύστημα και θεσμούς (βέβαια τον τρώει ο μαρμάγκαλος), πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, εμπορικό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό κλπ.

Οπότε διαλέγουμε ποιο σύστημα θα υπηρετήσουμε;

Φυσικά εναντιωνόμαστε σε συστήματα που δεν θέλουν το καλό μας.