ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Μέλους Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Πρ. Βουλευτή Ν. Δράμας

 

«Και καλώ όλους αυτούς -και εκτός της Αίθουσας- που ζητούν με επίταση την ακύρωση της Συμφωνίας να μας πουν ειλικρινά τι μήνυμα θα έστελνε για τη χώρα μας στη διεθνή κοινότητα αν το κάναμε αυτό. Θα ήταν το μήνυμα μιας χώρας δικαίου, όπου τιμά την υπογραφή της ή μιας χώρας που αθετεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της; Σκεφτείτε καλά την απάντησή σας, ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι η ασπίδα της χώρας μας απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας», Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ.., από τα πρακτικά της βουλής.

Το θέμα αφορούσε την άρση ασυλίας των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Το αίτημα απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα (Ν.Δ. συμπεριλαμβανομένης) πλην Ελληνικής Λύσης.

Τα λόγια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου όμως περικλείουν όλη τη σπέκουλα που έγινε από τη Ν.Δ. την εποχή προ της ψήφισης της Συμφωνίας. Τα παχιά λόγια των στελεχών της Ν.Δ. που χάιδευαν τα αυτιά των πολιτών, οι εθνικιστικές κορώνες νυν και πρώην Βουλευτών της Ν.Δ. που θα έσκιζαν και θα καταργούσαν τη Συμφωνία μόλις η Ν.Δ. γινόταν Κυβέρνηση, οι προσβολές και οι απειλές πολλών τοπικών στελεχών της Ν.Δ. προς όλους εμάς που επωμιστήκαμε το βάρος της υπεράσπισης της Συμφωνίας.

Και τώρα τι λένε όλοι αυτοί για τη Συμφωνία στους ψηφοφόρους τους; Τι λένε σήμερα οι Βουλευτές της Ν.Δ. για τη Συμφωνία; Γιατί δεν την καταργούν;

Να σας πω ότι το γιατί το είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ: «Σκεφτείτε καλά την απάντησή σας, ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι η ασπίδα της χώρας μας απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Για εμάς, τη Νέα Δημοκρατία, η απάντηση είναι απλή: Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι κράτος δικαίου».

Άρα όσα ειπώθηκαν πριν τη ψήφιση της Συμφωνίας και μέχρι τις εκλογές του περσινού Ιουλίου ήταν μεγαλειώδη ψέματα. Να ντραπούν; Αποκλείεται! Να ζητήσουν συγγνώμη για τον πολιτικό τους αμοραλισμό; Ούτε κατά διάνοια!

Ας αναλογιστούν την ποιότητα της πολιτικής τους αξιοπρέπειας όσοι κι όσες τους πίστεψαν και τους ψήφισαν.