Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη Δράμα, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη παραχώρησε συνεντεύξεις τόσο στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha News 95,5 και στους δημοσιογράφους Άρη Γκέρτα και Ρένα Γιουλβάνη όσο και στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ENA Channel και στο δημοσιογράφο Σπύρο Λάτσα.

Η κ. Ζαχαράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει «να κλείσουμε την πόρτα των σχολείων μας, στη βία και στον φόβο», σημειώνοντας ότι δυστυχώς το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού υπάρχει και στα Ελληνικά σχολεία. Βέβαια, φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη, λέγοντας πως έχει ήδη συσταθεί για τον σκοπό αυτό μια «εθνική ομάδα», η οποία αξιοποιώντας τα καλά παραδείγματα του παρελθόντος και δημιουργώντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης κινείται στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του φαινομένου.

Επίσης, η κ. Ζαχαράκη μίλησε και για το αν θα κλείσουν τα σχολεία της χώρας λόγο κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως «το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Οι ειδικοί μας καθορίζουν τα βήματα μας, θα πράξουμε αυτό που θα μας υποδείξουν», ενώ καθησύχασε τους γονείς των μαθητών, τονίζοντας πως το Υπουργείο Παιδείας θα λάβει κάθε μέτρο για να καλύψει όλα τα θέματα απουσιών αλλά και αναπλήρωσης της ύλης.