ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ Ν.Δ. – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

 

 

Πολιτική κόντρα ξέσπασε σε τοπικό επίπεδο με μπαράζ ανακοινώσεων από την τοπική Ν.Δ. και απάντηση από πλευράς του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, μετά από ανάρτηση στο facebook του μέλους της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας της Ν.Δ. κ. Περικλή Κωφίδη και εν συνεχεία την εμπλοκή της Αστυνομίας, λόγω φερόμενης διαμαρτυρίας προς αυτήν του κ. Καραγιαννίδη, όπως ισχυρίζεται η μία πλευρά, αν και ο Βουλευτής δίνει διαφορετική εκδοχή.

 

Χρ. Καραγιαννίδης: «Κατά φαντασίαν διωκόμενοι»

 

Στην ανακοίνωση του Βουλευτή κ. Χρήστου Καραγιαννίδη αναφέρονται τα εξής:

«Η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. στη Δράμα είπε να κάνει ένα διάλειμμα στις εσωκομματικές αλληλοσφαγές και να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό.

Έβγαλε λοιπόν μία ανακοίνωση με το γνωστό ύφος και ήθος που διακρίνει τους συγγραφείς της στην οποία η αλήθεια δεν μπόρεσε ποτέ να συναντηθεί με τα γραφόμενά τους. Στην ανακοίνωση διατυπώνεται η κατηγορία ότι προσπαθώ να φιμώσω το στέλεχος τους, κύριο Κωφίδη, από το να γράφει επικριτικά σχόλια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό το έκανα, υποτίθεται, ζητώντας από την αστυνομία να του κάνει παρατηρήσεις και να του επιβάλει απαγορεύσεις στο τι θα γράφει.

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Ο κύριος Κωφίδης κλήθηκε από την αστυνομία, όπως έγινε στο παρελθόν και για άλλους πολίτες της Δράμας, επειδή εξέφραζε ανοιχτά μια απειλή εναντίον ενός αιρετού. Και σε καμία περίπτωση δεν ζήτησα να του γίνουν συστάσεις ούτε και να κατεβάσει οτιδήποτε. Εξάλλου θα χρειαστούν τα γραπτά του, όταν έρθει η ώρα. Στο παρακάτω πρώτο κείμενο θα διαβάσετε την “κριτική” του κυρίου Κωφίδη…

Periklis Kofidis

Καλημέρα από ένα κάτοικο της Νότιας Μακεδονίας… έτσι θα λέμε τώρα; Βρε δεν πάνε στο διάβολο όλοι όσοι τους ψηφίζουν και όσοι τους στηρίζουν!!! Κάποιοι γράφουν πως θα βγουν οι βουλευτές του συριζανελ (κυβέρνηση είναι μην το ξεχνάμε τον Πανούλη)… στην κοινωνία; Μια χαρά θα βγει και ο δικός μας ο Χρηστάκης… και ίσως τον κεράσουν και καφεδάκι οι “αγανακτισμένοι” Δραμινοί… κάπως έτσι το κόβω, αγαπητοί μου!!! Ξέρετε τι θα ψήφιζε, ξέρετε τα γραφεία του, ξέρετε που θα “κρύβεται”… ξέρετε, ξέρετε… άντε να σας δω!!! Νοτιομακεδονομαχοι… εξελίξεις δεν θα υπάρξουν αν όλοι εμείς δεν δώσουμε την απάντησή μας… και να την νοιώσουν!!!

Στο επόμενο γραπτό ο κατά φαντασίαν διωκόμενος, κύριος Κωφίδης, ξεδιπλώνει την βαθιά και μεστή πολιτική του άποψη, με την οποία θεμελιώνει και την αγάπη του για τη δημοκρατία και την πολιτική αντιπαράθεση

PeriklisKofidis

Με έπεισε ρε συ ο… παλιοπουστας!!! (συγγνώμη σε αυτό δεν έχει) Τι ωραία που τα είπε!!! Να τον χαίρονται όλοι όσοι τον ψήφισαν και τον στηρίζουν ακόμα (βλέπε Ανέλπιστους Έλληνες – ποτάμια – ρυάκια – λαγκάδια)… Με συγκίνησε ο μπαγάσας…!!! Τι ωραία που τα είπε!!! Θα λέγονται βόρεια Μακεδονία, αλλά στα σλαβικά, σερβικά, σλαβόφωνα… κάπως έτσι!!! Τέλειωσε αδέλφια… χάθηκαν τα πάντα… πάμε για Μοχίτο και τσίπουρα τώρα!!!! Καλό βραδύ… και δεν χρειάζεται προβληματισμός… όλοι το βραδύ αν δείτε τον Καραγιαννίδη αγκαλιάστε τον!!!!ΗΡΩΑΣ θα είναι σε λίγο…

Αυτά τα στελέχη έχει η Ν.Δ. στη Δράμα κι αυτός είναι ο πολιτικός τους λόγος. Κι αυτό τον πολιτικό λόγο υπερασπίζεται η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. που ξαφνικά ξύπνησε από την ανυπαρξία κι είπε να ασχοληθεί με τα πολιτικά ζητήματα του τόπου.

Στη σελίδα του κυρίου Κωφίδη βέβαια γράφονται κι άλλα που δεν είναι απλώς απειλητικά αλλά δηλώνουν καθαρή πρόθεση φόνου. Απολαύστε “κριτική”,

Γιώργος Χατζηθεοδωρίδης ΤΟ ΚΟΠΡΟΜΟΥΜΟΥΛΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ.Ο ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣΠΑΤΣΕΣ.

Κωνσταντίνος Πετρίδης Ρε καραγκιόζη δεν μπορεί κάπου θα συναντηθούμε!!!

IordanisPavlidis ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ… ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ

RallisCharalampos ΠΟΙΟ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΚΑΝΕΙΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!!, ΑΝΕΤΑ, Κ ΧΩΡΙΣ ΤΙΨΗΣ!!

Όλες οι παραπάνω απειλές είναι γραμμένες στη σελίδα του κυρίου Κωφίδη και κανένας, ούτε ο ίδιος, φυσικά δεν σκέφτηκε πως ίσως είναι λίγο υπερβολικά αυτά που γράφονται. Απεναντίας, μερικοί τα επικρότησαν κιόλας.

Ερωτώ λοιπόν την ηγεσία της Ν.Δ. στη Δράμα αλλά και κεντρικά: είναι ή όχι όλα αυτά ανοιχτές απειλές εναντίον της σωματικής μου ακεραιότητας; Η Ν.Δ. επικροτεί τα παραπάνω; Πιστεύουν ότι αυτό είναι μία πολιτική αντιπαράθεση που υπερασπίζεται τη δημοκρατία;

Σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά δεν φοβήθηκα ούτε τις ενσώματες ούτε τις λεκτικές απειλές και δεν πρόκειται να σταματήσω να διατυπώνω την γνώμη μου όσο κι αν κάποιοι ελάχιστοι δεν αντέχουν να την ακούσουν.

Δεν πρόκειται όμως να αντιπαρατεθώ με τραμπούκους και ανθρώπους της νύχτας.

Αυτή η αρμοδιότητα ανήκει στη αστυνομία και τη δικαιοσύνη που θα κληθεί να πράξει τα νόμιμα.

Υ.Γ.: Επειδή σε όλα τα παραπάνω αλλά και σε ακόμα περισσότερα έχει γίνει printscreen, μη μπείτε στο κόπο να τα σβήσετε».

 

Τι ανέφεραν στις ανακοινώσεις τους ΝΟ.Δ.Ε., ΔΗΜ.Τ.Ο. και ο Βουλευτής Δ. Κυριαζίδης

 

Ανακοινώσεις επί του θέματος εξέδωσαν οι ΝΟ.Δ.Ε. και η ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας της Ν.Δ., καθώς και ο Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις δημοσιεύονται από την «Εργασία… συν» στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αν και καμία από αυτές δεν στάλθηκε επίσημα στην εφημερίδα.

Στην ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε., με τίτλο «Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις…», η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Ανδρούτσο, αναφέρονται τα εξής:

«Άλλες εποχές θύμισε η χθεσινή πρωτοφανής κίνηση του Κυβερνητικού Βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη να φιμώσει δια της Αστυνομίας τις φωνές λαϊκής αντίδρασης στο επαίσχυντο κυβερνητικό σχέδιο συμφωνίας με τα Σκόπια. Ο συμπολίτης μας και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Δράμας Περικλής Κωφίδης, οδηγήθηκε αιφνιδιαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας κατόπιν εντολής Καραγιαννίδη προκειμένου να του διενεργηθούν οι δέουσες “συστάσεις”, ώστε να παύσει την εναντίον του Βουλευτή κριτική. Η εκφοβιστική αυτή καθ’ όλα προκλητική αλλά και προσβλητική για τα δημοκρατικά ήθη ενέργεια του Κυβερνητικού Βουλευτή προβληματίζει και αναδεικνύει την “δημοκρατική ευαισθησία” του Αριστερού αγωνιστή Χρήστου Καραγιαννίδη».

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας, με τίτλο «Επιστροφή σε άλλες εποχές», η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Αμανατίδη αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Καραγιαννίδης της Αριστεράς και της Προόδου, των κοινωνικών “αγώνων” της Βίλας Αμαλίας των αναρχοαυτόνομων αριστεριστών, που καταστέλλονται αναιτίως και βιαίως από την Ελληνική Αστυνομία, καταφεύγει στην τελευταία για να φιμώσει τις εις βάρος του κριτικές. Σε μία πρωτοφανή για τα Δραμινά χρονικά κίνηση του Αριστερού Κυβερνητικού Βουλευτή, ζήτησε από την ΕΛΑΣ να απευθύνει “συστάσεις” στον εκλεγμένο με τη ΔΗΜΤΟ Δράμας Περικλή Κωφίδη προς πειθαναγκασμό του τελευταίου να αφαιρέσει δημόσια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν ο κ. Καραγιαννίδης μιλούσε προ ετών για αντίδραση και αντίσταση στις τότε κυβερνητικές επιλογές, προφανώς δεν εννοούσε την “αυθεντία” της κυβέρνησης της “πρώτη φορά Αριστερά” που δεν ανέχεται κριτική. Η ΔΗΜΤΟ Δράμας καταδικάζει και καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές εκφοβισμού, συμπαραστεκόμενη αμέριστα στον βαλλόμενο συμπολίτη μας και μέλος της ΔΗΜΤΟ Δράμας και θα αντιστρατευθεί κάθε προσπάθεια φίμωσης των πολιτών».

Τέλος, στην ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, με τίτλο: «Ελευθερία έκφρασης», αναφέρονται τα εξής: «Η ελευθερία της έκφρασης εξακολουθεί να αποτελεί ένα συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα, το οποίο, ως φαίνεται, ο κ. Καραγιαννίδης, μολονότι το ασκούσε και το ασκεί ο ίδιος απεριορίστως, δεν το επιφυλάσσει στους άλλους όταν του ασκούν κριτική. Η πρωτόγνωρη ενέργειά του να ζητήσει την συνδρομή της Αστυνομίας για να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση εμπλεκομένου με τα κοινά συμπολίτη μας εισάγει νέα “αριστερά” ήθη στον βαθμό της ελευθερίας του δημόσιου λόγου, προκαλώντας, αν μη τι άλλο, έκπληξη για τον τρόπο σκέψης του κυβερνητικού Βουλευτή. Ως διαφαίνεται, κατά τον κ. Καραγιαννίδη η άσκηση πολιτικής κριτικής και μάλιστα δριμείας, την οποία εγγυάται το Σύνταγμα της Χώρας ως προς τα δημόσια πρόσωπα, τυγχάνει ανεκτή μόνον όταν αφορά τους άλλους και όχι βέβαια την Κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία κατέχει το “τεκμήριο της αυθεντίας”, της “αληθείας” και τα έχει όλα “καλώς καμωμένα”. Λυπούμαι πολύ για αυτή την κατάντια και ανησυχώ για τι πρόκειται ακόμη να δούμε».

 

Αναφορά στη Βουλή για το θέμα

 

Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε αναφορά και στη Βουλή, την Παρασκευή 15 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Ν.Δ..

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων, για τον «συμπατριώτη μου, κυβερνητικό Βουλευτή» ότι «από προχθές οδηγεί συμπολίτες μου στην αστυνομία, προκειμένου να «κατεβάσουν» ανακοινώσεις που έκαναν για να διαμαρτυρηθούν. Αυτό ούτε στη χούντα δεν συνέβαινε».

Απαντώντας στην εν λόγω αναφορά ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, λαμβάνοντας το λόγο επί προσωπικού, επεσήμανε: «Δεν έχω καμία πρόθεση να εκτινάξω την κουβέντα σε άλλα ύψη. Όμως, όταν λέγονται ψέματα για το πρόσωπό μου, δεν μπορώ να μην απαντήσω. Ό,τι ανέφερε ο κ. Κυριαζίδης για εμένα είναι ψευδές. Καμία σχέση η Αστυνομία. Δεν κουβάλησα κανέναν στην Αστυνομία. Η Αστυνομία επιλαμβάνεται ζητημάτων όταν στο facebook τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα γράφουν ότι θα μου φυτέψουν μία σφαίρα στο κεφάλι. Αυτό γράψανε. Αυτό έχω σε δελτίο τύπου και το έχω δημοσιοποιήσει με ονοματεπώνυμο, όταν μέλη της Νέας Δημοκρατίας γράφουν: “Αν τολμάς, έλα στη Δράμα, σε περιμένουμε”. Αυτό, λοιπόν, είπα. Δεν κουβάλησα κανέναν στην Αστυνομία και η Αστυνομία επιλαμβάνεται όταν αυτή κρίνει ότι η ζωή κάποιου αιρετού –οποιουδήποτε αιρετού- κινδυνεύει από τις απειλές. Αυτό».