ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΗΜΑΛΗ

 

 

  • «Είμαι υπερήφανος που μαζί με την παράταξή μας αλλάξαμε σελίδα στη Δράμα, λύσαμε προβλήματα, δημιουργήσαμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο»
  • «Είναι χρέος μου να συνεχίσω καθημερινά τη μάχη για μία λειτουργική και σύγχρονη πόλη με περισσότερους ευχαριστημένους πολίτες… Δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην άσκηση των εκάστοτε καθηκόντων μου»
  • «Η Δημοτική μας Αρχή έθεσε τις βάσεις για να κινηθεί ο τροχός της ανάπτυξης… Το έργο και η αξία της έχει αναγνωρισθεί από όλους τους Δραμινούς συνδημότες μας… Η σημερινή Δημοτική Αρχή υπήρξε αποτελεσματική και το έργο της έχει απόλυτα θετικό πρόσημο»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Δράμας και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Γιάννης Καψημάλης.

 

Ερ.: Κύριε Καψημάλη, συνεχίζετε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα». Με την ολοκλήρωσή της τρέχουσας θητείας, νιώθετε δικαιωμένος για την επιλογή σας;

Αναμφίβολα ήταν πολύ σημαντική η τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου να εμπιστευθούν έναν νέο άνθρωπο με πολύ μεγάλη διάθεση να προσφέρει για τη Δράμα μας. Βεβαίως αποτελεί για εμένα μια μοναδική εμπειρία, διότι μου δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσω διοίκηση και να καταστήσω τον εαυτό μου χρήσιμο στην κοινωνία μας ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΔ. Οι γνώσεις που κέρδισα όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι ακόμη πιο χρήσιμος για το μέλλον αυτού του τόπου. Είναι εξαιρετικό να βρίσκεσαι μέσα στο πρόβλημα και να δίνεις λύσεις που κάνουν τους συνανθρώπους σου ευτυχισμένος, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει κάθε σπίτι. Και εγώ είμαι υπερήφανος που μαζί με την παράταξή μας αλλάξαμε σελίδα στη Δράμα, λύσαμε προβλήματα, δημιουργήσαμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο.

Θεωρώ πως είναι χρέος μου να συνεχίσω καθημερινά τη μάχη για μία λειτουργική και σύγχρονη πόλη με περισσότερους ευχαριστημένους πολίτες. Η εμπιστοσύνη του Δημάρχου μας Χριστόδουλου Μαμσάκου στο πρόσωπό μου και σε όλα όσα προσφέρω με τιμάει ιδιαιτέρως. Επιπλέον, καθημερινά οι συνδημότες μας μου μεταφέρουν την αγάπη τους. Έχοντας όλα αυτά κατά νου και φυσικά τη δυναμική που έχει η παράταξη μας «Ενώνουμε τη Δράμα» με οδηγεί να δηλώσω για ακόμη μια φορά την παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται.

 

Ερ.: Η Δημοτική Αρχή υλοποίησε τις εξαγγελίες της; Θεωρείτε πως έχει σημαντικό έργο να παρουσιάσει στους πολίτες;

Εκτελέσαμε μικρά και μεγάλα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας. Δρομολογήσαμε έργα μείζονος σημασίας που αλλάζουν την εικόνα του Δήμου μας και τον μετατρέπουν σε σύγχρονο ευρωπαϊκό και ορίζουν το αναπτυξιακό του μέλλον και τη νέα ταυτότητα του. Λαμβανομένων των συνθηκών βάση των οποίων η χρηματοδότηση των Δήμων έχει ελαχιστοποιηθεί, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν δυσχεράνει την άσκηση διοίκησης και οι αιρετοί κρίνονται πιο αυστηρά από ποτέ, η σημερινή Δημοτική Αρχή υπήρξε αποτελεσματική και το έργο της έχει απόλυτα θετικό πρόσημο.

Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε Δημοτική Αρχή είναι αναρίθμητες. Από ζητήματα της καθημερινότητας μέχρι και μεγάλα έργα που αλλάζουν ριζικά την εικόνα του Δήμου μας. Η ίδρυση σχολής Κινηματογράφου και η Καπναποθήκη της οδού Περδίκκα, η ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου, που στηρίζεται σε μια βιοκλιματική μελέτη σύνδεσης του δημοτικού κήπου με το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης (Ζώνη 3), μετατρέπουν τη Δράμα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον και επιβεβαιώνουν ότι έχουμε επιτελέσει ένα τεράστιο έργο στον τομέα της σύγχρονης υποδομής στη Δράμα με έργα και παροχές υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και παραδίδουμε στους Δραμινούς συμπολίτες μας ένα έργο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τον οραματισμό του Δήμου μας. Για όλα τα μικρά και τα μεγάλα έργα είμαι υπερήφανος που φέρουν τη σφραγίδα της Δημοτικής μας Αρχής και της παράταξής μας.

 

Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει στη Δράμα;

Η Δράμα είναι η μεγάλη μου αγάπη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτή την πόλη και σε αυτή επέλεξα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά. Τη Δράμα τη βλέπω σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι που έχει τεράστια αξία αλλά χρειάζεται την κατάλληλη επεξεργασία για να αναδειχθούν οι δυνατότητες της. Η Δημοτική μας Αρχή έθεσε τις βάσεις για να κινηθεί ο τροχός της ανάπτυξης. Ευελπιστώ ότι αποτελώ ένα γρανάζι σε αυτή τη μηχανή. Εξάλλου πέρα από το φυσικό κάλος της περιοχής μας, το πιο δυναμικό κομμάτι είναι οι κάτοικοι αυτού του τόπου που διαθέτουν διάθεση και απύθμενη αγάπη για την πρόοδο της Δράμας. Σε αυτούς στηριζόμαστε και εκεί επενδύουμε.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις ασκώντας τις σωστές πολιτικές μπορούν να βελτιώσουν την πορεία του τόπου μας. Αλλά για να μη γελιόμαστε και επειδή και εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, η όποια ανάκαμψη περνά μέσα απ’ την ιδιωτική πρωτοβουλία. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μπορεί να γίνει ένα εργαλείο στα χεριά των ανθρώπων που θέλουν και μπορούν πραγματικά να επενδύσουν.

Ποτέ, ως Δράμα, δεν βρεθήκαμε στο επίκεντρο της κεντρικής εξουσίας είτε γιατί αυτοί που βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης είχαν πεπερασμένες δυνατότητες είτε επειδή δεν προσπάθησαν αρκετά είτε επειδή δεν ήμασταν ενωμένοι. Τώρα που οι εποχές έχουν αλλάξει και έγιναν ακόμη δυσκολότερες, καλούμαστε όλοι μαζί να κοιτάξουμε μπροστά και μόνο μπροστά ξεφεύγοντας από την απλή διαπίστωση των προβλημάτων. Βαδίζουμε με σχεδιασμό και σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και με σωστή στόχευση ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιβάλλεται να συστρατευθούμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε. Πρέπει να βαδίσουμε ενωμένοι για το αύριο της Δράμας που αγαπάμε.

 

Ερ.: Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, θα θέλαμε να μας πείτε για ποιους λόγους ένας δημότης να επιλέξει εσάς για να τον εκπροσωπήσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο;

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πιο άμεσος μοχλός ανάπτυξης κάθε περιοχής. Πρέπει λοιπόν να της δώσουμε της σημασίας που πρέπει. Πρέπει να ψηφίσουμε σωστά. Να στηρίξουμε αυτούς που θέλουν και μπορούν. Αυτούς που ορμώμενοι από τον ενθουσιασμό τους αξιοποιούν σωστά την εμπειρία τους και παρεμβαίνουν αθόρυβα και ουσιαστικά. Υπό αυτό το πρίσμα ζητώ την στήριξη των Δραμινών, γιατί πιστεύω πως μπορώ να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης τους.

Δεν θέλω να πω αν υπήρξα καλός ή κακός Αντιδήμαρχος και δεν θα το κρίνω εγώ αυτό. Ωστόσο δεσμεύομαι ότι δεν θα σταματήσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην άσκηση των εκάστοτε καθηκόντων μου. Σε κάθε αίτημα, σε ένα απλό τηλεφώνημα ενός συμπολίτη μας, σε κάθε έκκληση. Εξάλλου υπηρετούμε τον Δραμινό λαό.

Η Δημοτική Αρχή του Χριστόδουλου Μαμσάκου υπήρξε αποτελεσματική και ωφέλιμη για τον τόπο. Το έργο και η αξία της έχει αναγνωρισθεί από όλους τους Δραμινούς συνδημότες μας. Και αυτό το εισπράττω καθημερινά σε κάθε επικοινωνία μου στην πόλη και στα χωριά μας. Η παράταξή μας αξίζει να της δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει τη θετική της πορεία που ξεκίνησε το 2014. Προσωπικά πιστεύω πως ήμουν και είμαι ένα μέρος αυτής της πορείας. Γι’ αυτό το λόγο κοιτώντας όλους τους συνδημότες μου στα μάτια διεκδικώ εκ νέου την εμπιστοσύνη και τη ψήφο τους. Ζητώ να με στηρίξουν δεσμευόμενος ότι δεν θα προδώσω ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη. Συνεχίζουμε μαζί με σωστό σχεδιασμό, στόχευση και σοβαρότητα. Η Δράμα άλλαξε σελίδα!