ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ

 

 

  • «Αγωνίζομαι για τον συνάνθρωπό μου με ανιδιοτέλεια για να συνδημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα διακρίνεται για την ποιότητα ζωής με σεβασμό στις αξίες μας»
  • «Το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι ορατό και αναγνωρίσιμο από όλους τους συμπολίτες μας»
  • «Η Δράμα άλλαξε σελίδα και είμαι υπερήφανος που αποτελώ και εγώ ένα κομμάτι αυτής της προόδου»
  • «Αξιοποιήσαμε κάθε ευκαιρία προς όφελος της Δράμας και των Δραμινών»

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δράμας με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Ο κ. Παναγιωτίδης στη συνέντευξή του αναφέρεται στο έργο που επιτελέστηκε στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας, στις παρεμβάσεις που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή συνολικά και ειδικά στον τομέα της υγείας, ενώ επιπλέον αναφέρει τους λόγους που θα πρέπει οι πολίτες να τον εμπιστευτούν για να τους εκπροσωπήσει εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Για δεύτερη φορά υποψήφιος, κύριε Παναγιωτίδη. Αισθάνεστε ικανοποιημένος από την επιλογή σας να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Ήταν τα πράγματα όπως τα περιμένατε;

Από την ενασχόληση με τα κοινά πάντα ένας άνθρωπος βγαίνει κερδισμένος σε εμπειρίες. Σίγουρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά ποτέ και εγώ δεν είμαι για τα εύκολα. Ως γιατρός που καθημερινά συναναστρέφομαι με ασθενείς, γνώριζα και γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες των συνδημοτών μου. Ξέρω πολύ καλά να ακούω και να αντιμετωπίζω τον ανθρώπινο πόνο και τις ανησυχίες όλων. Με αφετηρία λοιπόν την αγάπη μου για τον συνάνθρωπο και για τον τόπο μου, οι συνδημότες μου με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο για να προσφέρω το καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι αγωνίστηκα και συνεχίζω να αγωνίζομαι για να αλλάξω πολλές καταστάσεις που κρατούσαν πίσω την περιοχή μας. Μαζί με τον Δήμαρχο δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα για να δούμε τη Δράμα να αναπτύσσεται οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά. Και όντως η Δράμα άλλαξε σελίδα και είμαι υπερήφανος που αποτελώ και εγώ ένα κομμάτι αυτής της προόδου.

 

Είστε Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Δράμας, με κύρια ευθύνη παιδικούς σταθμούς και δομές για την Τρίτη Ηλικία (ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ). Ο απολογισμός του έργου σας;

Είμαι πολύ περήφανος για το έργο που αφήνω παρακαταθήκη. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο έργο που δεν είχε γίνει για πολλά χρόνια.

Δημιουργήσαμε 2 βρεφικά τμήματα μετά από 30 χρόνια στον Δήμο Δράμας, δώσαμε την ευκαιρία σε 26 ζευγάρια να απαλλαγούν από το άγχος τους που θα αφήσουν το βρεφάκι τους όσο εργάζονται. Τακτοποιήσαμε τις αδειοδοτήσεις των παιδικών σταθμών και τα αυθαίρετα κτήρια, έγινε η εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο όλων των παιδικών σταθμών που έπρεπε να γίνει από το 2008, έγιναν έργα σε 2 παιδικούς σταθμούς, του Ξηροποτάμου η στέγη και η ψευδοροφή και του 5ου παιδικού η στέγη, με χρηματοδοτήσεις της τάξεως των 42.000 ευρώ. Έγιναν εργασίες σε όλους τους παιδικούς και ξηλώθηκαν 3 παιδικές χαρές που ήταν επικίνδυνες για τα παιδιά και ετοιμαζόμαστε να τις αντικαταστήσουμε με ολοκαίνουργιες μέχρι τέλους Αυγούστου. Ξεκίνησε η μελέτη για ενεργειακά προγράμματα για 4 παιδικούς σταθμούς. Περιμένουμε την έγκριση χρηματοδότησης 450.000 ευρώ για 9 παιδικούς από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ξεκινήσαμε την λειτουργία του ΚΗΦΗ, για το οποίο δεν υπήρχε προγραμματισμός από την προηγουμένη Δημοτική Αρχή, αντιθέτως προσπαθούσαν προεκλογικά να το περάσουν ως κτήριο για ΚΑΠΗ. Καταφέραμε τη συνέχιση του προγράμματος του ΚΗΦΗ μέχρι το 2022, την έγκριση της τροποποίησης της λειτουργίας του, την επιχορήγηση με 926.000 ευρώ, 6 καινούργιες θέσεις εργασίας με πρόγραμμα ΕΣΠΑ και 20 καινούργιες θέσεις για ωφελουμένους της Τρίτης Ηλικίας. Για άλλη μια φορά με τον Δήμαρχο Δράμας αποδείξαμε ότι η Δημοτική μας Αρχή και η συνεργάτες μου στο Νομικό Πρόσωπο αλλάζουμε σελίδα. Μιλάμε με έργα και όχι με παχιά λόγια και υποσχέσεις. Τα ΚΑΠΗ τα παραλάβαμε σε άθλια κατάσταση, τα μεταφέραμε σε καινούργιους χώρους τα δύο και τα άλλα δύο τα ανακαινίσαμε. Δημιουργήθηκε οργανόγραμμα που δεν υπήρχε για τα ΚΑΠΗ και τοποθετήθηκε και το ΚΕΦΟ μέσα. Έγιναν πάρα πολλές εκδηλώσεις, συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς για πρώτη φορά και δώσαμε στα μέλη της Τρίτης Ηλικίας το σεβασμό και την αγάπη που τους αρμόζει. Είναι λίγα από τα πολλά πράγματα που έγιναν στα ΚΑΠΗ και συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας.

 

Θεωρείτε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποίησε τις υποσχέσεις της προς τους πολίτες;

Η Δημοτική μας Αρχή από την πρώτη στιγμή είχε ως στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια ποιοτική ζωή των συνδημοτών μας, να θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη με σεβασμό στον πολίτη, στο περιβάλλον και στην ιστορία του τόπου μας. Τολμώ να πω ότι το έργο που έχει υλοποιηθεί μας κάνει όλους υπερήφανους. Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες όλων και μεριμνήσαμε να λύσουμε προβλήματα τις καθημερινότητας με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος μας και ιδίως σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Αξιοποιήσαμε κάθε ευκαιρία προς όφελος της Δράμας και των Δραμινών. Πραγματοποιήσαμε χρόνια αιτήματα, όπως η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Κινηματογράφου. Επενδύσαμε στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στηρίξαμε τους αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας, μεριμνήσαμε για τον πολιτισμό και την παιδεία, αλλάζουμε την εικόνα του κέντρου της Δράμας ενισχύοντας την οικονομία, τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό. Το έργο της Δημοτικής Αρχής είναι ορατό και αναγνωρίσιμο από όλους τους συμπολίτες μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος Δράμας είναι μέσα στους 10 καλύτερους μεικτούς Δήμους της Ελλάδας.

 

Τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στη Δράμα; Οι άμεσες προτεραιότητες της επόμενης Δημοτικής Αρχής ποιες πρέπει να είναι;

Πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει και που αποτελεί το κλειδί για την πλήρη πρόοδο του τόπου μας. Η κύρια προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη προς όφελος του κάθε δημότη. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η εμπειρία, η γνώση και η διάθεση. Ξέρω ότι μπορούμε οι Δραμινοί να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να αποκτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε. Απαιτείται όμως συναίνεση, συνεργασία και πάνω από όλα ενότητα.

 

Εκτός από Δημοτικός Σύμβουλος είστε και ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Θεωρείτε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων στον τομέα της υγείας ή είναι ένας τομέας που μπορούν να γίνουν μόνο κρατικές παρεμβάσεις;

Ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε ότι στηρίζουμε κάθε δράση που αφορά στην υγεία. Είμαστε από τους Δήμους που ξεχωρίζουμε θετικά σε παρεμβάσεις που αφορούν την επίλυση προβλημάτων σε κάθε δομή της υγείας. Στηρίξαμε το Νοσοκομείο με την επιδότηση μέρους του ενοικίου των επικουρικών ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας προκειμένου να κάνουμε τη θέση περισσότερο ελκυστική και να μην έχουμε έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Είμαστε υπέρμαχοι για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας. Πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές διαλέξεις και δράσεις, υλοποιήσαμε προγράμματα ελέγχου και πρόληψης με διάφορες δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, πραγματοποιήσαμε κλινικές εξετάσεις. Αποδείξαμε ότι μπορούμε και στηρίζουμε την υγεία των συμπολιτών μας, γιατί προέχει έναντι όλων.

 

Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα να μου πείτε για ποιους λόγους ένας πολίτης να επιλέξει εσάς για να τον εκπροσωπήσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο;

Κρίνοντας σκληρά τον εαυτό μου θα αναφέρω 3 χαρακτηριστικά που με διακρίνουν: εργατικότητα, εμπειρία, μαχητικότητα. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος έχω αποδείξει ότι αγωνίζομαι για τον συνάνθρωπό μου με ανιδιοτέλεια για να συνδημιουργήσουμε μια κοινωνία που θα διακρίνεται για την ποιότητα ζωής με σεβασμό στις αξίες μας. Ζητώ για ακόμη μια φορά να με εμπιστευθούν οι συνδημότες μου, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια καλύτερη ζωή με αλληλεγγύη, κοινωνική πρόνοια και ανάπτυξη. Η Δράμα αξίζει το καλύτερο και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας.