“Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων”

 

Ο Βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα την υποβάθμιση της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια Θάσου και την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται η έντονη αντίδραση των κατοίκων και των φορέων του νησιού, τόσο στην συνεχιζόμενη απαξίωση του καταστήματος των ΕΛΤΑ όσο και στο ενδεχόμενο να ανασταλεί οριστικά η λειτουργία του. Όπως αναφέρουν λόγω της υποστελέχωσής του, το συγκεκριμένο κατάστημα που εξυπηρετεί πάνω από 7.000 μόνιμους κατοίκους από τον Πρίνο έως και τα Κοίνηρα αλλά και πολλές χιλιάδες επισκεπτών του νησιού κατά τους θερινούς μήνες, λειτουργεί μερικές μόνο ημέρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να μην παραλαμβάνουν έγκαιρα την αλληλογραφία τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω του καταστήματος στα Λιμενάρια, διακινούνται περίπου 3.000 λογαριασμοί ρεύματος και ύδρευσης στην περιοχή καθώς και εκατοντάδες πληρωμές συντάξεων και άλλες συναλλαγές.

Τα τελευταία 4 χρόνια, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ εκατοντάδες καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, υπό το πρόσχημα υποτιθέμενης αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού, κλείνουν, συγχωνεύονται ή υπολειτουργούν, γεγονός που έχει έντονα αρνητικές συνέπειες, στις απομακρυσμένες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, όπου ουσιαστικά μηδενίζεται ή ελαχιστοποιείται η παρεχόμενη επί χρόνια, ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων και κυρίως των ηλικιωμένων και όσων δεν έχουν δυνατότητα μετακινήσεων. Είναι προφανές ότι η υπολειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος, οφείλεται στην κυβέρνηση και την πολιτική της, που αφήνει υποστελεχωμένους πολλούς φορείς παροχής δημόσιων υπηρεσιών, με στόχο την αποψίλωση, το κλείσιμο , την παραχώρηση μέρους της λειτουργίας ή την εκποίηση τους σε ιδιώτες, τονίζεται στην Ερώτηση.

Κατόπιν τούτων, ο Βουλευτής ερωτά την κυβέρνηση σε ποιά άμεσα μέτρα προτίθεται να προβεί προκειμένου να αναβαθμιστεί η σημερινή μερική λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια της Θάσου και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη εξυπηρέτηση των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής καθώς και αν προτίθεται να προχωρήσει σε προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.