ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή με θέμα «Θολό παραμένει το τοπίο με τη στελέχωση των Φυλακών Νικηφόρου στη Δράμα» κατέθεσε η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Σας υποβάλλω άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (18.06.2018) με τίτλο: «588 θέσεις σε Καταστήματα Κράτησης». Το άρθρο αναφέρεται στην Προκήρυξη 6Κ/ 2018 (ΦΕΚ 17/ τεύχος ΑΣΕΠ/ 22.05.2018) που δημοσίευσε το Υπουργείο σας, βάσει της οποίας προχωρά η στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης όλης της χώρας. Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής θέσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα, 20 θέσεις αφορούν στη Δράμα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου (23.05.2018), με το οποίο το Υπουργείο σας είχε ανακοινώσει την παραπάνω Προκήρυξη, διευκρινιζόταν ότι «…σύντομα στη Βουλή θα κατατεθεί διάταξη για τη σύσταση 258 οργανικών θέσεων για τη νέα φυλακή στη Δράμα».

Ερωτάται το Υπουργείο σας: τελικά στη συγκεκριμένη Προκήρυξη περιλαμβάνονται οι θέσεις που αφορούν στη Δράμα; Ο ίδιος στη Βουλή μας είχατε ενημερώσει ότι θα υπάρξει ξεχωριστή Προκήρυξη για τη στελέχωση του καταστήματος κράτησης Νικηφόρου. Εάν δεν πρόκειται για εσφαλμένη πληροφόρηση της εφημερίδας, να μας ενημερώσετε γιατί για ακόμη μια φορά το τοπίο παραμένει θολό όσον αφορά στις φυλακές της Δράμας.