ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 20ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Α.Μ.Θ. Δ. ΠΑΠΑΤΟΛΙΔΗ

 

«Οι πολιτικές εξελίξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και στην Ε.Ε. και στην Ανατολική Μεσόγειο και διεθνώς είναι τέτοιες που μόνο ανησυχία μπορεί να γεμίζουν»

 

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η Πολιτική Απόφαση του 20ου Συνεδρίου του Κ.Κ.Ε.» διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης 25 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κόμματος. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν» ο κ. Παπατολίδης ανέφερε:

«Το Κ.Κ.Ε. συνεχίζει τη συζήτηση και πάνω στα ζητήματα της επικαιρότητας μετά το Συνέδριο, προσπαθώντας να αναδείξει το δρόμο που πρέπει να επιλέξει ο λαός μας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Η μεγάλη αποδοχή των θέσεων, τόσο στη προσυνεδριακή διαδικασία, αλλά και σε συζητήσεις που κάναμε με εργαζόμενους, με τα λαϊκιά στρώματα, αποδεικνύουν πως υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του λαού μας, των εργαζομένων, που προβληματίζεται γύρω από την πολιτική πρόταση του Κ.Κ.Ε., που προβληματίζεται γύρω από τις πολιτικές του θέσεις, που μπορεί να κρατάει ορισμένες διαφωνίες ή ενστάσεις, αλλά κατανοεί ότι επιβεβαιώνονται στην ίδια τη ζωή. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια βάση σήμερα για να συζητήσουμε, αλλά και για να οργανώσουμε την πάλη απέναντι σε αυτά που έρχονται.

Με πρώτο ζήτημα, κατά τη γνώμη μας, που πρέπει να το ανοίξουμε και δεν ανοίγει τυχαία και από τις ταξικές δυνάμεις αυτή την περίοδο, το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Όποιος μελέτησε καλά τις θέσεις της Κ.Ε. και προσυνεδριακά, αλλά και τις αποφάσεις του συνεδρίου και τις θέσεις, ένα σημαντικό κομμάτι είναι γύρω από αυτά τα ζητήματα, γιατί εκτιμούμε ότι και οι οικονομικές και οι πολιτικές εξελίξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και στην Ε.Ε. και στην Ανατολική Μεσόγειο και διεθνώς είναι τέτοιες που μόνο ανησυχία μπορεί να γεμίζουν. Από την άλλη όμως μας βάζουν μπροστά σε καθήκοντα προετοιμασίας των εργαζομένων απέναντι σε τέτοιες εξελίξεις. Κυρίαρχο στοιχείο είναι ότι ενισχύονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, ενισχύονται και από το γεγονός ότι στην ουσία υπάρχει δυσκολία στο να διαχειριστούν την περίοδο της ανάκαμψης του κεφαλαίου. Δεν είναι με τους ρυθμούς που θέλουνε, συν το γεγονός ότι υπάρχει και μια αλλαγή συσχετισμού δύναμης που ποτέ δεν γίνεται αναίμακτα μέσα στο ίδιο το σύστημα. Να χάνουν θέση οι Η.Π.Α. ή να ανεβαίνει κάποια άλλη δύναμη οξύνει και έναν άλλου είδους στρατιωτικό, πέρα από τον οικονομικό ανταγωνισμό. Βλέπουμε τις εξελίξεις την περίοδο αυτή και στην Κορέα, πέρα από την περιοχή μας. Από αυτή τη σκοπιά μας γεμίζουν με ανησυχία οι εξελίξεις.

Πρόσφατο παράδειγμα, που το αναδεικνύουμε αυτή την περίοδο μέσα στο λαό και στους εργαζόμενους, η στάση της ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία προφανώς ότι εννοεί εθνικό συμφέρον εννοεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και των συμμάχων της σε διεθνές επίπεδο, με την επίθεση που έκαναν, αξιοποιώντας και το ελληνικό FIR, οι Νατοϊκές δυνάμεις, οι Η.Π.Α. πιο συγκεκριμένα απέναντι στη Συρία και με την παράδοση της βάσης της Σούδας για 5 χρόνια, κάτι που δεν το έκαναν ούτε υποτίθεται δεξιές Κυβερνήσεις σε αυτό τον τόπο.

Αυτά ακριβώς μας βάζουν μπροστά στο καθήκον να παλέψει ο λαός μας σήμερα ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στο σύστημα γεννάει που γεννάει πολέμους, τον καπιταλισμό, ενάντια στην Ε.Ε., τις κυβερνήσεις τους. Να μην έχει καμία εμπιστοσύνη σε καμία Κυβέρνηση, είτε λέγεται αριστερή είτε δεξιά είτε εθνικής ενότητας, η οποία μπορεί να συμβάλλει σε έναν πόλεμο μόνο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και προφανώς όχι για τα συμφέροντα του λαού. Να έχει τη δική του πολιτική, τη δική του γραμμή και πάλη. Σε αυτό τον καλούν οι κομμουνιστές».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ