ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και Ω/ 10.00 με πρωτοβουλία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Δαδούδη και σε συνεργασία με τον Δασάρχη Κ. Νευροκοπίου κ. Τσιτλακίδη Αναστάσιο, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Κ. Νευροκοπίου , συνάντηση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας με εκπροσώπους των υλοτόμων της περιοχής του Κ. Νευροκοπίου. Στην συνάντηση παρέστη εκτός από τον Δασάρχη Κ. Νευροκοπίου και δασολόγος.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας είχε την ευκαιρία να τονίσει την άριστη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κ. Νευροκοπίου με τους υλοτόμους όχι μόνο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και καθόλη την διάρκεια του έτους στον τομέα της αναγγελίας, του εντοπισμού, της καθοδήγησης και καταστολής πιθανών δασικών πυρκαγιών αλλά και της προληπτικής πυροπροστασίας.

Ο Διοικητής τόνισε ότι αυτή η άριστη συνεργασία στους παραπάνω τομείς έχει καταλήξει όχι μόνο στην έγκαιρη ειδοποίηση κάποιων δασικών πυρκαγιών από πλευράς των υλοτόμων, αλλά και στην αντιμετώπισή της με την βοήθεια και την ενεργή τους προσπάθεια, διαθέτοντας τόσο τον ατομικό τους όσο και τον περιουσιακό τους εξοπλισμό, πολλές φορές χωρίς την απαραίτητη αποζημίωση που δικαιούνται.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας εξήρε τον ρόλο των υλοτόμων στην διαχείριση και προστασία που παρέχουν με τον τρόπο τους στα δάση και ευχήθηκε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο που διανύουμε από την 1η Μαΐου 2018.

Από την πλευρά τους οι υλοτόμοι τόνισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ένα νομό ιδιαίτερα δασοσκεπή, και υποσχέθηκαν κάθε συνεργασία και συμμετοχή στις προσπάθειες της Π.Υ. Δράμας για να διατηρηθεί ο δασικός πλούτος του Νομού Δράμας όσο το δυνατόν ανέπαφος.