ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

  • Με τη συμμετοχή τουΑντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, εκπροσώπων των Τ.Ο.Ε.Β. και υπηρεσιακών παραγόντων

 

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στην Π.Ε. Δράμας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την διαχείριση των υδάτων και ιδιαίτερα, για το ζήτημα της κατανομής του νερού για την άρδευση στους Νομούς Δράμας – Καβάλας – Σερρών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας κ. Ανάργυρου Πατακάκη και με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλο, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, εκπροσώπων των Τ.Ο.Ε.Β. Επαρχίας Φυλλίδας, Φωτολίβους-Καλού Αγρού, Τενάγων Φιλίππων, Βοϊράνης, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Δράμας, οι οποίοι με διάθεση συνεργασίας εξέφρασαν τις προτάσεις τους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην άρδευση ενόψει της νέας θερινής περιόδου και να δοθούν άμεσες και πρακτικές λύσεις με τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Απώτερος στόχος είναι η ορθολογικότερη και προς όφελος των αγροτών διαχείριση του νερού, το οποίο είναι τόσο πολύτιμο και χρήσιμο σήμερα, δοσμένης και της λειψυδρίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων των πηγών του Αγγίτη και της Βοϊράνης, καθώς και της κεντρικής τάφρου των Φιλίππων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης τόνισε ότι: «Κοινή βούληση όλων είναι να υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός, έτσι ώστε να βρεθούν άμεσα οι κατάλληλες λύσεις και να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις. Η επίλυση του προβλήματος και η ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων υδάτων, τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς επηρεάζει την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, που τόσο συμβάλει στην εθνική και τοπική οικονομική ανάπτυξη».