«ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

 

 

Η περιφερειακή παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ενημερώνει τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, οι οποίοι στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθεια της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της οικολογίας και μας έδωσαν τη δύναμη να υποστηρίξουμε τις αρχές μας επί δύο θητείες στο περιφερειακό συμβούλιο, ότι δεν θα συμμετέχουμε στις προσεχείς εκλογές.

Αγωνιστήκαμε τα τελευταία 8 χρόνια, συμμετέχοντας στα θεσμικά όργανα της περιφέρειας, για το βιώσιμο μέλλον της περιφέρειά μας το οποίο θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει: πλούσιο περιβάλλον, σημαντική ιστορία, σταυροδρόμι πολιτισμών.

Υποστηρίξαμε ότι όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια οικοτουριστική ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και την ιστορία του τόπου.

Υποστηρίξαμε ότι μπορεί η περιφέρειά μας να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια χωρίς να καταστρέψει τα οικοσυστήματα της με τη διέλευση των αγωγών ή την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Υποστηρίξαμε την εξοικονόμηση ενέργειας με την ενεργειακή θωράκιση των δημοσίων κτηρίων και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις ταράτσες τους και τον ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και των δημοσίων χώρων με ηλιακή ενέργεια.

Υποστηρίξαμε την ανάπτυξη δικτύων ποδηλατοδρόμων εντός και εκτός των αστικών οικισμών.

Καταδικάσαμε την ανεξέλεγκτη εξόρυξη μαρμάρων και θεωρούμε ότι πετύχαμε την ορθολογικοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Καταδικάσαμε τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες. Υποστηρίξαμε την οικονομική δραστηριότητα του ζεόλιθου από τις τοπικές κοινωνίες. Αγωνιστήκαμε εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου για να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί εξόρυξης χρυσού στην περιφέρεια μας.

Υποστηρίξαμε ότι η διαχείριση απορριμμάτων στην περιφέρειά μας οφείλει να στηρίζεται τις τρεις βασικές αρχές: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και φυσικά όχι την κατασκευή εργοστασίων καύσης. Υποστηρίξαμε την εκπαίδευση των πολιτών και τη σύνδεση των τελών καθαριότητας με τις ποσότητες παραγόμενων απορριμμάτων για κάθε νοικοκυριό με στόχο τη μηδενική παραγωγή σκουπιδιών.

Προωθήσαμε την Κοινωνική Οικονομία. Συμμετείχαμε ενεργά, ως μέλος της περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας (2010-2014), στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην περιφέρειά μας. Υποστηρίξαμε ότι στον τομέα της βελτίωσης των παροχών υγείας στους πολίτες της οφείλουμε να ενισχύσουμε την πρόληψη. Υποστηρίξαμε την αλληλεγγύη προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Θεωρούμε ότι οι παρατάξεις που ζητούν την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν ανταποκρίνονται στις αρχές και τις πολιτικές αξίες της παράταξης μας. Επομένως δεν υποστηρίζουμε καμιά παράταξη και καλούμε τα μέλη και τους υποστηρικτές μας να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για την Οικολογία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Αλληλεγγύη διότι αυτός ο τόπος και οι πολίτες αξίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.