ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟΥΣ… ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ

  •  «Δεν πληρούνταν από το σωματείο ο όρος της αποκλειστικής άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων»
  •  Κόλαφος τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Υφυπουργός Αθλητισμού

 

Για το θέμα της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και την απόφαση ανάκλησης της παραχώρησης εκτάσεων στο Φαλακρό, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Το περιεχόμενο της ανάρτησης αποτελεί κόλαφο και είναι ένα ηχηρό ράπισμα στους… αρνητές της πραγματικότητας, οι οποίοι το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να σιωπούν από ντροπή.

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης έγραψε στην ανάρτησή του: «Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο και τον συνεργάτη του, Αντώνη Πασχάλη. Τους ενημέρωσα για την ανάκληση παραχώρησης, η οποία είχε γίνει το 2000 και για αόριστο χρόνο, προς τον “Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Δράμας” εκτάσεων συνολικά 11 στρεμμάτων στις δασικές θέσεις “Άγιο Πνεύμα» και «Πευκώνας” του Φαλακρού Όρους, καθώς δεν πληρούνταν από το σωματείο ο όρος της αποκλειστικής άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά συναλλασσόταν παρατύπως με ιδιωτικά συμφέροντα με μοναδικό σκοπό το κέρδος…».

Παράλληλα, στην επίσημη απόφαση για την ανάκληση της απόφασης «περί εγκατάστασης του Σωματείου με την επωνυμία “Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Δράμας” σε χώρο της Γενικής

Γραμματείας Αθλητισμού στο Φαλακρό όρος Ν. Δράμας», η οποία είναι αναρτημένη στο πρόγραμμα «Διαύγεια» με ΑΔΑ ΨΞΟΙ4653Π4-8Η1, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει πως αποφασίζεται η «ανάκληση της υπ’ αριθμ. 29465/08-03-2000 Απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού περί εγκατάστασης για αόριστο χρόνο του αθλητικού σωματείου “Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Δράμας” σε δημόσια δασική έκταση 8.000,00 τ.μ. και 3.000,00 τ.μ. στις δασικές θέσεις «Άγιο Πνεύμα» και “Πευκώνας” του Φαλακρού Όρους Ν. Δράμας, που παραχωρήθηκαν στην Γ.Γ.Α. προκειμένου να τα αξιοποιήσει για αθλητικούς σκοπούς (κατασκευή και λειτουργία ορειβατικού καταφυγίου), καθώς όπως προκύπτει από τα ανωτέρω έγγραφα, την σχετική αλληλογραφία και το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/581010/10-12-2021 Ενημερωτικό Σημείωμα του Τμήματος Αθλητικών Φορέων της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α., δεν πληρούται από το παραχωρησιούχο σωματείο ο όρος της αποκλειστικής άσκησης στον χώρο μόνο αθλητικών δραστηριοτήτων που προβλέπονται από το καταστατικό του».