ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσαν 48 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά την πρόσφατη κυβερνητική ψήφιση κύρωσης της σκανδαλώδους τροποποιητικής Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ. Την ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β’ Πειραιά Γιάννη Ραγκούση συνυπογράφει και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές, η Κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, αφού επέρριψαν εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο την ευθύνη για τη μη έγκαιρη εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας, της εκχώρησαν το κρίσιμο 16% των μετοχών του ΟΛΠ που διαχειριζόταν το ΤΑΙΠΕΔ, συνομολογώντας, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τον προσυμβατικό έλεγχο, πως οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων – με τις οποίες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμεύσει την ΟΛΠ ΑΕ- «ανάγονται σε εξωγενείς παράγοντες που δεν υπάγονται στη σφαίρα επιρροής της εταιρίας». Ειδικότερα τα ανωτέρω προκύπτουν ως συνομολογημένες θέσεις του Ελληνικού Δημοσίου, όπως νομίμως αυτό εκπροσωπήθηκε, δεσμεύοντας μάλιστα την κρίση του Δικαστηρίου και εξαπατώντας την πειραϊκή κοινωνία.

Πάρα ταύτα, την αντισυμβατική συμπεριφορά της ΟΛΠ ΑΕ, όπως και τις συστηματικές καθυστερήσεις της -για μία προς μία τις υποχρεωτικές επενδύσεις- αποτυπώνει ξεκάθαρα ο Ανεξάρτητος Μηχανικός στις τεχνικές εκθέσεις Προόδου των έργων, που έχουν τεθεί υπόψη της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Επειδή βάσει των ανωτέρω, οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης δια των κ.κ. Σταϊκούρα-Πλακιωτάκη προκειμένου ν’ απαλλάξουν- ενάντια στο δημόσιο συμφέρον- την ΟΛΠ ΑΕ από την αναμφισβήτητη συμβατική ευθύνη της, στοιχειοθετούν βαρύτατες ευθύνες, οι ερωτώμενοι Υπουργοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το ακριβές περιεχόμενο των θέσεων του Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να καταθέσουν τις σχετικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων οργάνων του Δημοσίου.