ΑΡΘΡΟ

Του Χρήστου Καραγιαννίδη

Πρ. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας

 

 

Συμπληρώνεται πλέον ένα χρονικό διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από το «πρότζεκτ» Κυριάκος Μητσοτάκης που μας δίνει το δικαίωμα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ούτε καν από τα Μ.Μ.Ε. που είναι φίλα προσκείμενα στο «πρότζεκτ».

1) Έχουμε αύξηση της ανεργίας για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια και εκτίναξη των προσλήψεων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Την ίδια στιγμή που η ανακύκλωση των ίδιων εργαζομένων από μητρικές εταιρείες προς τις θυγατρικές τους μετατρέπει σε δούλους που δουλεύουν απίθανα πολλές ώρες με πενιχρούς μισθούς και κανέναν εργασιακό δικαίωμα.

2) Έχουμε μείωση των επενδύσεων για πρώτη φορά εδώ και καιρό και μεγάλη καθυστέρηση του υποτιθέμενα εμβληματικού έργου στο Ελληνικό, για το οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έφερνε τις μπουλντόζες από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης της Κυβέρνησης από τη Ν.Δ. Απεναντίας έχουμε καταγγελία της διαδικασίας του διαγωνισμού από την μία εκ των δύο εταιρειών που απέμειναν για παράνομες πρακτικές ως προς την κατακύρωση του έργου.

3) Έχουμε αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κυρίως σε όσους έχουν μικρά εισοδήματα κι από την άλλη έχουμε ελάχιστες ή μηδενικές αυξήσεις στις συντάξεις που αφορούν ένα ελάχιστο ποσοστό συνταξιούχων παρά τον καθημερινό βομβαρδισμό προπαγάνδας που μιλά για εκατομμύρια συνταξιούχους που θα δουν το φως το αληθινό στο ATM. Μπορείτε να καθίσετε μία μόνο μέρα έξω από τράπεζα και θα εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο σας σε κατάρες και βρισιές που ακούγονται από τους συνταξιούχους για την μεγάλη κοροϊδία.

4) Έχουμε αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που προκαλούν ίλιγγο όταν οι πολίτες ανοίγουν το φάκελο. Γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να πληρωθούν τα golden boys που προσέλαβε σωρηδόν ο κύριος Χατζηδάκης. Η εξαιρετική ικανότητα αυτού του Υπουργού θα μείνει στην ιστορία. Πήρε μια επιχείρηση που κατά δήλωσή του ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής και την μετέτρεψε μέσα σε έναν μήνα σε παράδειγμα ανάπτυξης και υγιούς λειτουργίας. Βέβαια τα λεγόμενα του κατρακύλησαν την αξία της μετοχής της εταιρείας στα τάρταρα αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

5) Με κάποιες προσλήψεις που γίνονται ακόμα συμπληρώνεται η στρατιά του επιτελικού κράτους που στεγάζει όλα τα στελέχη της ΝΔ, τους συγγενείς και φίλους τους και όσους είδαν φως και μπήκαν σε γραφεία της ΝΔ. Στην κατηγορία των δημοσιογράφων μεγάλος αριθμός αυτών έχουν προσληφθεί στην Κυβέρνηση των αρίστων για να οικοδομήσουν το προφίλ των αφεντικών τους. Μερικές δεκάδες εκατομμύρια παραπάνω θα κοστίσει αλλά δεν πειράζει οι άλλοι είχαν πάρει τον Καρανίκα. Για τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν γίνεται πλέον λόγος γιατί ο καθένας από αυτούς έχει αποδεικτικά έγγραφα για 3 συναντήσεις πωλητών τάπερ και 4 συνεδριάσεις για νέους entrepreneur.

6) Στον τομέα της ασφάλειας έχουμε σε καθημερινή πλέον βάση εκτελέσεις ανθρώπων σε ταβέρνες, σε μπαρ, στο δρόμο, αλλά αυτό δε μας σκιάζει γιατί ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αδειάζει καταλήψεις κι όλα βαίνουν καλώς. Μερικοί Ινδαρέδες και κάποια εντεκάχρονα που ξυλοκοπούνται από αστυνομικούς είναι απλά παράλληλες απώλειες. Όλα τα μεγάλα «πρότζεκτ» έχουν και τις άτυχες στιγμές τους.

7) Για το μεταναστευτικό/προσφυγικό αφού δοκίμασαν 6 Υπουργούς / συντονιστές / υπεύθυνους / άριστους κατάφεραν να στοιβάξουν 25 χιλιάδες ψυχές στη Μόρια και μερικές χιλιάδες στα υπόλοιπα νησιά που δέχονται πρόσφυγες μετατρέποντας αυτά τα νησιά σε αποθήκες ανθρώπων. Μετά ανακάλυψαν ότι υπήρχε ένα Υπουργείο που είχαν οι ίδιοι καταργήσει και το επανίδρυσαν. Τοποθέτησαν και τον επιτυχημένο Νότη Μηταράκη σε αυτό και όλα βαίνουν καλώς. Ο ίδιος ο κ. Μηταράκης βέβαια κυκλοφορεί με 45 αστυνομικούς συνοδεία ,αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια που δεν μπορεί να κρύψει τις επιτυχίες του ανδρός.

8) Στην εξωτερική πολιτική ο Πρωθυπουργός γνωρίζοντας άριστα την αγγλική απαντά αμέσως και ξεκάθαρα στις εντολές του Τραμπ και της Μέρκελ. Yesmen τους έλεγαν στο παρελθόν αυτούς τους τύπους σήμερα τους λένε Μητσοτάκηδες. Ως προβλέψιμοι και σίγουροι σύμμαχοι που είμαστε κρινόμαστε ως μη απαραίτητοι σε διεθνείς συνδιασκέψεις. Τα μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις όμως κι έτσι έχουμε μια σφαιρική εικόνα τι λένε για εμάς χωρίς εμάς.

9) Στον τομέα της υγείας έχουμε φτάσει σε οριακό επίπεδο με την επάρκεια των φαρμάκων με πάνω από 400 από αυτά να μην υπάρχουν καθόλου. Αλλά μην ανησυχείτε τα εξάγουμε σε ακριβότερες τιμές και βελτιώνουμε το εμπορικό μας ισοζύγιο. Εντάξει παραπλεύρως μερικοί τα κονομάνε και χιλιάδες κινδυνεύουν να πεθάνουν, αλλά ο Υπουργός μας καθησυχάζει με φωτογραφίες του στο τουίτερ.

10) Επιδόματα για τα ΑμεΑ, τα νέα ζευγάρια, τη θέρμανση κόβονται γιατί ενισχύουν τη νωθρότητα της κοινωνίας και δεν μοχλεύουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των ανθρώπων. Εξάλλου στην κοινωνία των καλύτερων δεν χωράνε όσοι έχουν πέσει στο καναβάτσο…