Την Κυριακή 22 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών ΠΑΜΘ κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος παραβρέθηκε σε εκδήλωση με θέμα: «Μιλάμε για τη γη μας και την Κλιματική Αλλαγή», που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κάτω Θόλου Παρανεστίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου και τον καθηγητή κ. Δημήτριο Εμμανουλούδη, Διευθυντή της Έδρας UNESCO Con-E-Ect «Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γης, με Κεντρικό Ομιλητή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλη Σκούλλο, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής MAB.

Ο κ. Λιθηρόπουλος στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης τόσο για την πρωτοβουλία της θεματολογίας όσο και για την επιλογή της τοποθεσίας που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της περιοχής, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στο σύνολο της οικονομίας, της κοινωνίας και στο φυσικό περιβάλλον είναι επιστημονικά ακλόνητες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δ. Παρανεστίου, με τους οποίους μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στη φύση.

 

Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών & Μεταφορών ΠΑΜΘ