ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗ

  • «Παρά το άδικο αυτό αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, η εμπιστοσύνη μου απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν κλονίστηκε»
  • «Συνεχίζω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας και να αγωνίζομαι καθημερινά για το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου»

 

Σε δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, για την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας, αναφέρονται τα εξής:

Κατά την 15η Νοεμβρίου 2017 το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο το οποίο εκδίκασε την υπόθεση για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το έτος 2014-2015, δεν έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις δύο Συλλογικών Οργάνων που πάρθηκαν ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα όργανα αυτά (Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΑΜΘ) με εξουσιοδότησαν να προβώ στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την ασφάλιση των οχημάτων, για λόγους κατεπείγοντος και επειδή υπολειπόταν μόλις μία μέρα για τη λήξη της ασφάλισης των οχημάτων, με κίνδυνο να μείνουν ανασφάλιστα οχήματα απαραίτητα για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Η διαδικασία αυτή ελέγχθηκε στο σύνολό της από το δημοσιονομικό έλεγχο και πληρώθηκε η δαπάνη της ως νόμιμη.

Το Δικαστήριο μας καταδίκασε με την πρωτοφανή αιτιολογία ότι δε λάβαμε υπόψη μας την προσφορά του προηγούμενου αναδόχου, η οποία ωστόσο κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο, καταδικάζοντάς μας γιατί… απλά εφαρμόσαμε τον νόμο περί απευθείας ανάθεσης που είναι απόλυτα σαφής όσον αφορά την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί και την οποία τηρήσαμε κατά γράμμα.

Παρά το άδικο αυτό αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, η εμπιστοσύνη μου απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν κλονίστηκε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ανώτεροι Δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεσή μου σε δεύτερο βαθμό θα πεισθούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν απολύτως νόμιμη.

Συνεχίζω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας και να αγωνίζομαι καθημερινά για το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου.

 

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ