ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

 

Η εθελοντική ομάδα του Τοίχου της Καλοσύνης κλείνοντας 3 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη της Δράμας ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου άλλη μια παράλληλη δράση με στόχο τη συλλογή τροφίμων που θα διανεμηθούν σε οικογένειες του Νομού. Η δράση αυτή ολοκληρώνεται στις 19. Δεκεμβρίου και σημείο συλλογής είναι το καφέ Happy. Αποδεκτά είναι όλα τα τρόφιμα, τα ευπαθή (γαλακτοκομικά, κρέας, φρούτα, λαχανικά και κατεψυγμένα) είναι προτιμότερο όμως να δίνονται τις 2 τελευταίες ημέρες της δράσης (18 και 19. Δεκεμβρίου).

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εθελοντές, «πέρσι βοηθήσαμε 100 οικογένειες  να περάσουν όμορφες γιορτινές ημέρες. Πρόκειται κυρίως για άνεργους, μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες, ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Πέρσι βοηθήσαμε 100 τέτοιες οικογένειες  να περάσουν όμορφες γιορτινές ημέρες. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να ξεπερνάμε τον προηγούμενο αριθμό και να βοηθάμε διακριτικά περισσότερους συνανθρώπους μας  πάντα με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους».

«Ο Τοίχος της Καλοσύνης δεν είναι μόνο οι 30 Κρεμάστρες που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης μας, όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει εκεί τρόφιμα ή μαγειρεμένο φαγητό για κάποιον συμπολίτη μας. Ο Τοίχος της Καλοσύνης βοηθάει σε καθημερινή βάση δεκάδες οικογένειες “αθόρυβα” και διακριτικά με σίτιση, ψυχολογική υποστήριξη, νομικές συμβουλές, εξόφληση λογαριασμών, ιατρική βοήθεια και εμβολιασμούς, σχολικά είδη, ενδυμασία, ξυλεία και πολλά άλλα. Όλα αυτά με προσωπικό κόπο και κόστος του εθελοντικού σώματος», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Μάλιστα, σημειώνουν ότι «φετινό Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε την παράλληλη δράση “Από παιδί σε παιδί” με σχολικά είδη και τσάντες από παιδιά που δεν τις χρησιμοποιούν πια προς παιδιά που τις χρειάζονται. Συνολικά εξοπλίσαμε 123 παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά και στοχεύουμε η δράση αυτή να γίνει θεσμός με τη σύμπραξη όλων των σχολείων του Νομού μας».

Σε σχετική επιστολή της εθελοντικής ομάδας του Τοίχου της Καλοσύνης προς εμπόρους και καταστηματάρχες αναφέρεται ότι τις επόμενες ημέρες θα περάσουν από τα καταστήματα εθελοντές για να τους ενημερώσουν καλύτερα για τη δράση, να μοιράσουν αφίσες και για να δώσουν αν το επιθυμείτε κάποια προσφορά σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. «Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν συμβάλλετε στην προσπάθειά μας και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση», αναφέρεται στην επιστολή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο e-mail [email protected], καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

-facebook: Ο Τοίχος της Καλοσύνης-Δράμα

-instagram: toixoskalosynhs_drama