Η ΔΡΑΜΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΚΑΙ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ

 

Για το Νέο Δελχί θα αναχωρήσει η Άννα Κορακάκη προκειμένου να συμμετάσχει σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση, τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου σκοποβολής, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 30 Οκτωβρίου 2017.

Η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο που βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά στο αεροβόλο πιστόλι 25μ. και στο Νο3 στο πιστόλι σπορ 10μ. (το κορυφαίο πλασάρισμα σε συνδυασμό των δύο κατηγόριων) θα αγωνιστεί στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου και στα δύο αγωνίσματα (αεροβόλο πιστόλι και πιστόλι σπορ) διεκδικώντας φυσικά το χρυσό μετάλλιο.

Στο παγκόσμιο κύπελλο συμμετέχουν μόνο οι καλύτεροι σκοπευτές και σκοπεύτριες και θα είναι εκείνοι που θα διεκδικήσουν τις γυάλινες σφαίρες της ISSF και τα τρόπαια του παγκόσμιου κυπέλλου. Οι κάτοχοι ολυμπιακών τίτλων του 2016 σε πιστόλι & τουφέκι και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές shotgun 2017 θα συναγωνιστούν τους κορυφαίους επίλεκτους αθλητές της χρονιάς από τα παγκόσμια κύπελλα σε Νέο Δελχί, Ακαπούλκο, Λάρνακα, Μόναχο και Γκαμπάλα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στο παγκόσμιο κύπελλο θα αγωνιστούν οι κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη και ο ανταγωνισμός θα είναι επιπέδου παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Άννα Κορακάκη, μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο παγκόσμιο κύπελλο, θα αγωνιστεί στις 25 και τις 27 Οκτωβρίου.
Αρνείται τη βράβευση από το Δημ. Συμβούλιο η οικογένεια Κορακάκη

 

Εντωμεταξύ με δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της Άννας Κορακάκη, δημοσιοποίησε τα παράπονά του για το χώρο προπόνησης της κόρης και αθλήτριας του, εκφράζοντας επίσης την άρνηση της οικογένειας για την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου βράβευση της κ. Κορακάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ανάγκες προπόνησης της Άννας Κορακάκη της παραχωρήθηκε μέρος αποθήκης της Π.Ε. Δράμας στη Βιομηχανική Περιοχή. Στις 30 Αυγούστου, μετά από πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου πέρα από την απόφαση της βράβευσης τέθηκε και το ζήτημα της βελτίωσης των συνθηκών προπόνησης της Δραμινής αθλήτριας. Για το σκοπό αυτό άλλωστε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, στις 31 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του ιδίου, του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και του κ. Τάσου Κορακάκη. Τα όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Κορακάκη, δεν τηρήθηκαν, οι εργασίες δεν προχώρησαν κι έτσι η Άννα Κορακάκη συνέχισε την προετοιμασία της για το παγκόσμιο κύπελλο με πολλά προβλήματα. Πάντως από πλευράς Δήμου Δράμας αυτό που αναφέρεται είναι ότι έγιναν κάποιες εργασίες, οι οποίες και θα συνεχιστούν, όμως οι ρυθμοί στο δημόσιο είναι γενικά αργοί, ενώ έπρεπε να ξεπεραστούν και γραφειοκρατικά προβλήματα, καθώς ο χώρος δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Δράμας.