ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΔΙΚΚΑ

 

Τη Δράμα θα επισκεφθεί την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς μάλιστα θα παραβρεθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στην επίσημη ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας του Δήμου Δράμας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς και στην ανακοίνωση της δρομολόγηση χρήσης της Καπναποθήκης Πορτοκάλογλου, η οποία βρίσκεται επί της οδού Περδίκκα. Στο πλαίσιο αυτό στη Δράμα θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Βασίλης Καρδάσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και έχουν δρομολογηθεί σε σειρά συναντήσεων του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και του Προέδρου του ΕΑΠ κ. Βασίλη Καρδάση, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο θα δημιουργήσει στη Δράμα Σχολή Κινηματογράφου (προπτυχιακή, μεταπτυχιακή και διετούς φοίτησης) και Ερευνητικό Κέντρο και Μουσείο Κινηματογράφου, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρχουν εργαστήρια και φυσική παρουσία των φοιτητών στη Δράμα. Παράλληλα, τμήματα της Σχολής Κινηματογράφου θα είναι δίγλωσσα (ελληνικά και αγγλικά), προσελκύοντας έτσι και φοιτητές από το εξωτερικό. Όπως έγινε επίσης γνωστό η στόχευση που υπάρχει είναι να φιλοξενηθούν οι δομές του ΕΑΠ στην Καπναποθήκη της οδού Περδίκκα, η οποία θα ανακατασκευαστεί, ενώ παράλληλα θα φιλοξενεί και τις δράσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα ο Υπουργός κ. Παππάς, πέρα της παρουσίας του στην επισημοποίηση συνεργασίας Δήμου Δράμας και ΕΑΠ, θα συναντηθεί και με κομματικά στελέχη του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και στα τοπικά Μ.Μ.Ε..