Σε αγιασμούς σχολείων της Δράμας για τη νέα σχολική χρονιά παραβρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά και εκφράζοντας την αμέριστή στήριξή του στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στα σχολεία.

Σε δήλωσή του για τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα οδυνηρή περίοδο για τη χώρα μας εξαιτίας των καταστροφικών πλημμύρων στη Θεσσαλία, ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου. Σε αυτό το νέο εκπαιδευτικό ταξίδι, προσδοκούμε τα παιδιά να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα όχι μόνο για να αποκομίσουν γνώσεις, αλλά και για να αναπτύξουν τα κοινωνικά τους χαρακτηριστικά τα οποία θα τους χρησιμεύσουν αύριο ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Εύχομαι στους μαθητές να αγαπάνε και να σέβονται τους δασκάλους τους. Να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους με αισθήματα ομόνοιας και ενότητας. Ας φροντίσουν εκτός από γνώσεις να λάβουν και την τόσο απαραίτητη στις μέρες μας παιδεία. Στους γονείς εύχομαι να εμπιστεύονται τα παιδιά και τους δασκάλους τους και να συμβάλλουν από την πλευρά τους στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Τέλος σε όλους τους εκπαιδευτικούς εύχομαι να είναι γεροί και δημιουργικοί και να υπηρετούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης το λειτούργημά τους».